Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ağrı'da hurdacılık yaparak ailesini geçindiriyor

Ağrı'da Hurdacılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Hanifi Kurtboğan adlı vatandaş kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-07 08:48:50

Ağrı'da hurdacılık yaparak ailesini geçindiriyor
Ağrı'da Hurdacılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Hanifi Kurtboğan adlı vatandaş kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Ağrı merkez Fatih Mahallesinde ikamet eden Hanifi Kurtboğan, Ağrı'da yaz kış demeden mahalle ve sokaklardan topladığı hurda ve plastikleri satarak ailesini geçindiriyor. Hasta olduğunu ve başka bir iş bulamadığı için mecburen bu işi yaptığını belirten Kurtboğan, günde ortalama 100-150 kilo hurda topladığını bunları da 10 kuruşa sattığını söyledi. Kır kanat geçindiklerini dile getiren Kurtboğan, 5 çocuğunun olduğunu ve onlara bakmak için oldukça zorlandığını söyledi.

'Aylık 650 lira kazanıyorum'

Topladığı hurdalardan günde 15 lira para kaldığını kaydeden Kurtboğan, "Geçimimi bu şekilde sağlamaya çalışıyorum, başka bir iş yok ki, zaten anca bu işi yapıyorum, işin doğrusu geçinemiyoruz, zar zor geçimizi sağlamaya çalışıyoruz. Ben sabah saat 06:00'da işe çıkıyorum akşam 17.30'da eve gidiyorum. Benim beş tane çocuğum var, çalışan kimsem yok, bir oğlum var oda 10 yaşında çalışamaz zaten diğerleri kız çalışamıyor, bu şekilde geçinmeye çalışıyoruz" dedi.

'Bu parayla nasıl evi geçindireyim'

Çocuklarının öğrenci olduğunu ve masraflarını karşılayamadığını anlatan Kurtboğan, "Kızlarım okuyor, en büyüğü 8. Sınıfta ben hurdada günde 15-20 Türk lirası para kazanıyorum, buda olmasa geçimimi hiç sağlayamam, her gün Ağrı'nın bütün sokaklarını geziyorum, bana yardımcı olurlarsa iyi olur. Ben aylık 650-700 lira para kazanıyorum, çoluk çocuğumu ben bu parayla geçindiremem. Bu parayla nasıl çocuk okutayım, nasıl kömür alayım, nasıl evi geçindireyim. Su parası, elektrik parası, çocuk okutma zaten benim evimde ahşap evdir, zor durumdayım. Ben burada çocuklarım için gece gündüz demeden plastik, hurda topluyorum, çocuklarımın geçimini anca bu şekilde sağlamaya çalışıyorum. Çocuklarım için çalışıyorum, çalışmasam olmaz ben kimseye muhtaç olmak istemiyorum, kazandığım para azdır, ama bunu da ben çalışıp kazanamazsam kimden alabilirim, çarşıdan buraya gelene kadar kan ter içinde kaldım yoruldum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara