Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

'Agresif ‘Evet’çiler ‘Evet’e zarar verecek'

Habertürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca, referanduma giderken agrasif 'evet'çilerin 'evet' kampanyasına zarar vereceğini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 14:26:51

'Agresif ‘Evet’çiler ‘Evet’e zarar verecek'

TİMETURK | HABER MEKREZİ

CHP'nin söz koonusu değişiklik "sistem değişikliği" iken "rejim değişikliği muamelesi yapması"nın "çiğlik" olduğunu söyleyen Karaca, bunu idrak ederken "Hayırcılar sokağa çıkacak olursa ellerinde sopayla bekleyeceklerini ima eden adamlar var" diye yazdı.

Güçlü Türkiye istiyorsan ‘Evet' dersin, demiyorsan demek ki güçsüz Türkiye istiyorsun, yani hainsinmugalatasına vardıranlar olduğunu söyleyen Karaca, şunları yazdı:

"HAİN"LEŞTİRME GAYRETİ

Kampanyanın bu gayret üzerinden şekilleneceği az çok belli. Ancak kampanyanın erken ve aceleci figürlerinde farklılıkları şeytanlaştıran, AK Parti'ye gönül vermiş, Erdoğan'ı daha yıllarca Cumhurbaşkanı görmek isteyen ama sunulan modeli zamansız, yetersiz, istismara açık bulanları “hain”leştirme çabası içeren bir gayret gözlemliyoruz. Böyle şiddet ve itham dili içeren bir gayret “Evet”e teşvik etmeye mukadder midir?

Mukadder dahi olsa, bu yolla gidilen bir “Evet”ten nasıl bir sosyolojik siyasi uzlaşma çıkar, koskoca bir soru işareti.

SANATÇILARIN İŞİN İÇİNE ÇEKİLMESİ İÇİN ERKENDİ...

Kaymakamlar, rektörler, milletvekilleri birbirlerini isimleriyle davet edip “Evet” dedirtti örneğin. Aralarında “Evet” demesi haber değeri teşkil eden tek bir Allah kulu olmadığı gibi, ünlülerin, sporcuların işin içine çekilmesi için de daha çok erkendi. Dolayısıyla rasyonel değildi.

DAHA BETERİ OLDU: TEHDİT

Hoş daha beterleri de oldu. Köşe yazarlarının tweet'lerinin altına “Şimdi evet diyorsun da bakalım yarın sandığa gidince de evet diyecek misin? Şüphemiz var” yollu taciz tweet'leri yazan eski Maocu yeni “yandaş” medya danışmanının markajı, daha geniş bir tehdit yelpazesinden de bahsedilebileceğini hissettirdi.

...

DOĞRU TUTUM

Doğru tutum “Evet diyen de ‘Hayır' diyen de vatanını seviyor” diyen Özlem Zengin'in tutumudur. Bu referandumda ipi göğüsleyen; şirretleşmeyen, agresifleşmeyen hatta handiyse kampanya yapmayan taraf olacak.

Haber Ara