Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AGİT'in Türkiye Heyeti Başkanı'ndan Avrupa'ya: Demokrasiye geri dönme

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vedat Bilgin, teşkilata üye ülke temsilcilerine acil mektup göndererek Avrupa devletlerine 'demokrasiye geri dönme' çağrısı yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 16:48:24

AGİT'in Türkiye Heyeti Başkanı'ndan Avrupa'ya: Demokrasiye geri dönme

Alman Funke yayın grubuna bağlı kaynaklarda yer alan habere göre, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vedat Bilgin teşkilata üye ülke temsilcilerine acil mektup göndererek, hükümet yetkililerinin Avrupa'da referandum etkinliklerine katılmasının engellenmesini eleştirdi.

Berliner Morgenpost gazetesine de ulaşan mektupta, Bilgin AGİT'e üye 57 ülke heyetine "yabancı düşmanlığı ve radikalleşme karşısındaki baskılar altında ezilmemeleri gerektiği" çağrısı yaptı.

Ak Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin mektubunda özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı "istenmeyen kişi" ilan ederek sınır dışı eden Hollanda'ya yönelik sert eleştiriler getirdi. Bilgin, Hollanda'nın bu "antidemokratik" tutumunun uluslararası diplomasi kuralarına zarar verdiğini ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini savundu.

"AKIL ALMAZ" DENİLDİ

Funke medya grubunun haberinde, AGİT Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vedat Bilgin'in mektubunun Alman Hristiyan Demokrat Birilik Partisi Almanya Grubu Başkan Vekili Jürgen Klimke'ye de ulaştığı ve Klimke'nin mektubu “şaşkınlıkla" karşıladığı ancak "bunun Türk yetkililerin referandum öncesinde artarak sergiledikleri akıl almaz” davranışlardan biri olarak değerlendirdi.

Haber Ara