Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

AGİT ile Kırgızistan arasında Terörle Mücadele Anlaşması imzaland

AGİT ile Kırgızistan arasında Terörle Mücadele Anlaşması imzalandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 14:52:35

AGİT ile Kırgızistan arasında Terörle Mücadele Anlaşması imzaland
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), ile Kırgızistan Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki Savunma Bakanlığı ve Milli Muhafız Birliği Komutanlığı arasında uzun vadeli terörle mücadele ve silahların kontrolü alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

Başkent Bişkek'te düzenlenen imza töreninde konuşan AGİT Büyükelçisi Sergey Kapinos, anlaşmanın, ülkenin iç ve dış tehditlerle mücadelesinde ve güvenliğinin güçlendirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.

Kapinos, terörizmin, bugün, uygar insanlık için küresel bir tehdit olduğunun altını çizerek, "Terör, sosyal, siyasal ve psikolojik etkisi çok büyük ve çok büyük bir istikrar bozucu bir potansiyele sahiptir. terörizmin, ne milliyeti var ve de dini var. Terörizmin genel olarak, AGİT üyesi ülkelere ve özellikle Orta Asya bölgesine en ciddi tehditlerden birini teşkil ediyor" dedi.

Daha sonra işbirliği anlaşması, AGİT Büyükelçisi Kapinos ile Savunma Bakan Yardımcısı Zamir Suyerkulov ve Milli Muhafız Birliği Komutanı Melis Satıbaldiyev tarafından imzalandı.

AA muhabirine anlaşmayı değerlendiren Kapinos, AGİT'in Kırgızistan ile terörle mücadele konusunda uzun zamandan beri işbirliği içinde olduğunu ancak söz konusu anlaşma sayesinde işbirliğinin sistematik ve verimli hale geleceğini söyledi. Kapinos, anlaşma sayesinde terör ile mücadelede bulunacak Kırgız askerlerin eğitimine ağırlık verileceğini kaydetti.

Kapinos, terör örgütü DAEŞ mensuplarının Afganistan ile Orta Asya sınırı yakınlarında çıkan yığılma haberleri ile ilgili olarak ta, "AGİT'in kendisi ve Tacikistan'daki Bürosu bu konuyla yakından ilgileniyor. Doğal olarak, edinilen bilgiler değerlendirilerek Kırgızistan'daki ilgili devlet kurumlarına iletiliyor" diye konuştu.

Haber Ara