Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

AGİT dönem başkanlığı Almanya'da

Almanya 2016'da yürüteceği AGİT dönem başkanlığı süresince 'terörle mücade'leye ve insan haklarının savunulmasına ağırlık verecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-02 20:51:52

AGİT dönem başkanlığı Almanya'da

Almanya, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanlığını dün Sırbistan'dan devraldı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier başkanlık döneminin ağırlık konularını Ukrayna krizi, 'terör' ile mücadele ve insan haklarının savunulması olacağını açıkladı. 

Steinmeier Alman Haber Ajansı'na (dpa) verdiği demeçte ‘Avrupa'nın içinde bulunduğumuz fırtınalı dönemde AGİT'e her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu' söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı AGİT'in diyalog forumu olma ve Doğu ile Batı arasında köprü kurma görevinin daha da güçlendirilmesinin herkesin çıkarına olacağını sözlerine ekledi.

DW'nin haberine göre, 57 devletin üye olduğu AGİT'te bütün Avrupa ülkelerinden başka ABD, Kanada, eski SSCB devletleri ve Moğolistan yer alıyor. AGİT 1975'ten itibaren soğuk savaş halindeki doğu ve batılı bloklar arasında yumuşamaya zemin hazırlayan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı'nın yerini almıştı. AGİT son zamanlarda Ukrayna krizinde üstlendiği gözlemcilik göreviyle yeniden kendinden söz ettirmeye başladı.



Haber Ara