Dolar

32,5287

Euro

34,7769

Altın

2.493,28

Bist

9.524,59

'AGD, gençliği istikamete yönelten bir gençlik hareketidir'

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi İlçe Başkanlık Divanları eğitim kampını Armutlu’da gerçekleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 16:43:46

'AGD, gençliği istikamete yönelten bir gençlik hareketidir'

42.döneme büyük bir heyecanla giren AGD İstanbul Şubesi hazırlıklarını tamamladı. 42. Dönem başkanlık divanları eğitim programını yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eğitimde coşku ve heyecan zirveye taşındı.

Alanında uzman eğitimcilerin katıldığı kampta açış konuşması yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, AGD'nin Türkiye'nin teminatı ve gençliğin yüz akı olduğunu ifade etti.

AGD Gençliği istikamete yönelten bir gençlik hareketidir

Yaşadığımız çağda insanların dünyevileştiğine ve manen yıprandığına dikkat çeken Bulut, ‘Toplumda gençlik erezyonu yaşanıyor. Bu erezyon gençliğimizi hızla uçuruma sürüklüyor. AGD bu uçuruma hızla koşan gençliği frenleyip, onları istikamete yönelten bir gençlik hareketidir.'dedi.

AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, ‘İnsanların en hayırlısının insanlara faydalı olanlar olduğuna inanıyoruz diyerek söyle devam konuştu; “İnsanların ırkını, mezhebini, bölgesini, yaşam tarzını ayırt etmeksizin her insana faydalı olmanın derdindeyiz.  Kimsenin günahını araştırma, hatasını araştırma, yanlışını bulma çabası içinde değiliz ve olmayacağız. İyiliklerde ve güzelliklerde herkesin payı olsun diye gayret edeceğiz. AGD mensupları olarak bizim de kardeşlerimizle olan ilişkilerimizde hatalarımız, kusurlarımız, kabahatlerimiz olabilir. Bunları telafi etmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi.

agd1

Katılımcılara yaptığı konuşmada 3 meseleye dikkat çeken Bulut, ‘Burada sizden öncelikle şu üç meseleyle ilgili gayret göstermenizi istiyorum. Bir ağabeyiniz olarak, bir kardeşiniz olarak size tavsiyem üç meselede donanım sahibi olmanızdır. Kendi alanlarınızla ilgili size verilenden daha fazlasını öğrenmeye çalışın. Kimseye karşı önyargılı olmayın, insanı, toplumu ve dünyayı daha iyi algılayabilecek bir genel kültür edinmenin gayretinde olun. Kitap ve dergilere zaman ayırın. Fikirsel ve kültürel etkinlikleri takip edin. Ajandanız olsun, notlar alın. Savunduğunuz inanç ve düşünceye tam bir vukufiyet gösterin. O inanç ve düşüncenin temellerini iyi öğrenin. Ezber bozan yaklaşımların daha dikkat çekici olduğunu unutmayın.”dedi.

Müslüman 7 milyarın saadetini ister

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Başkanlık Divanı eğitiminde konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, Niçin AGD başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bilgin konuşmasında “Müslüman olmak, 7 milyar 400 milyon insanın saadetini istemektir. Ben Müslüman'ım diyen her insanın kelime-i tevhidin manasını bilmesi ve gereğini için yaşaması gerekir. Müslüman olmak yaratanın, yaşatanın ve yönetenin Allah olduğunu bilmektir. Müslüman olmak kulluk edilecek tek merciin Allah olduğunu bilmektir. “İyya kenabudu” diyoruz. Müslüman olmak yardım istenen tek merciin Allah olduğunu bilmektir. “İyya kenastain” demenin anlamı budur. Müslüman olmak rızkın Allah'tan olduğunu bilmektir. “Ve rızake matlubi” demenin anlamı budur. Müslüman olmak adaletin ve haktan yana olmaktır. Maruf ve münker kavramlarının neye tekabül ettiğini bilmektir.  Marufun tesisi münkerin tasfiyesi için gayret etmektir. Allah için zerre kadar dünya metaından vazgeçmeyi bilmeyenlerin,  Allah'ın mağfiretine kavuşmayı ummaları ham hayaldir” dedi.

agd2

Eğitimci Mustafa Soykök ve Psikolog Abdülaziz Yılmaz'ında katıldığı eğitim kampının ardında AGD İstanbul Şubesi Ekim ayı divanı da gerçekleştirildi.

2 gün süren kampın sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber Ara