Dolar

32,5652

Euro

34,8629

Altın

2.435,00

Bist

9.645,02

AGD Başkanı: İslam coğrafyasında zulümler devam ediyor

AGD Genel Başkanı Turhan, 'İslam coğrafyasında her gün zulümler devam ediyor' açıklamasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-09 23:45:56

AGD Başkanı: İslam coğrafyasında zulümler devam ediyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgide; "Hazreti Muhammed'e Sevgi" programında konuşan Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, kutlu doğum etkinliklerinin sadece bir anma etkinliği olarak kalmaması gerektiğini belirtti.

Turhan, "Efendimizi anlamak, hayatımıza tatbik etmek, onun ortaya koymuş olduğu ölçütlere ruhumuzu teslim etmek kadar hayatımıza tatbik etmek gibi bir vazifemiz var. İnşallah Efendimizi sadece anan değil, anlayan, hayatına tatbik eden topluluklardan oluruz" dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinen Turhan, "Türkiye'de 3 milyon civarında Suriyeli kardeşimiz var. Empati yapalım, kendimizi onların yerine koyalım. Allah İslam ümmetini böyle bir sıkıntıya düşürmesin. Dünyada her 6 saniyede 1 çocuk açlıktan dolayı ruhunu teslim ediyor. Dünya nüfusunun yarıdan fazlası günlük 2 doların altında hayatlarını idame ettiriyor. İslam coğrafyasına baktığımızda her gün zulümler devam ediyor. Arakan'da insanların evleri yok, barakalarda yaşıyorlar. Ceplerinde kimlikleri bile yok. Şimdi bunları görüp bir de Efendimizin uygulamalarına baktığımızda daha çok gayret etmemiz lazım." ifadelerini kullandı. 

Haber Ara