Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Ağbaba: 5 saatte koalisyonu kurabiliriz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümeti kurma görevini almaları durumunda ise 5 saatte bu işi çözebileceklerini ifade etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 15:09:07

Ağbaba: 5 saatte koalisyonu kurabiliriz

CHP Malatya il binasında İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yönetimi ile birlikte gündemi değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçta, milli iradenin bir uzlaşı hükümetinin kurulması mesajını verdiğini söyledi. Halkın bu mesajı iktidarda olan partiye değil, muhalefette olan partilere verdiğini belirten Ağbaba, CHP'nin ise bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden sonra hükümet kurma grevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiğini ve gelinen süreçte hükümetin kurulamadığını ifade eden Ağbaba, “Şimdi yapılması gereken ve Anayasa'nın emrettiği şey, Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi verilmeli” dedi.

Hükümetin kurulması için önlerinde 5 gün olduğunu hatırlatan Ağbaba, “Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş tecrübesi ile devlet adamlığı ve geçmiş bürokratik deneyimi ile 5 gün değil 5 saatte bu koalisyonu kuracak güçtedir. Bu görevin mutlaka verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı tarafından kendilerine hükümet kurma görevinin verilmemesi durumunda bunun bir silahsız darbe olacağını savunan Ağbaba, “Eğer görev oyalanır ikinci partinin liderine verilmezse bu bir Anayasal darbe olur ve bu bir suç olur. Bu suçtan da kimse kaçamaz. Bu görevin derhal Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevin verilmesi durumunda ise azınlık hükümeti dahil olmak üzere her ihtimalin masada değerlendirileceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Koalisyon da olabilir, azınlık hükümeti de olabilir. Ya da Nisan'a kadar bir seçim hükümeti de kurulabilir. Tüm bunların görüşülmesi için öncelikli olarak görevin verilmesi gerekiyor” dedi.

Haber Ara