Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Ağaç adam' 6 yıldır ameliyat edilmeyi bekliyor

Filistin'in Gazze Şeridi'nde maddi imkansızlıklar içerisinde yaşamını sürdüren yedi çocuk babası Teluli, nadir görülen 'ağaç adam' hastalığının tedavi edilmesini bekliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 16:15:22

'Ağaç adam' 6 yıldır ameliyat edilmeyi bekliyor

Maddi imkansızlıklar içerisindeki yedi çocuk babası Teluli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Altı yıl önce ellerimde hastalığın çıktığını fark edince doktorlara başvurdum. Maalesef hastalığıma henüz bir çare bulunamadı. Bu mantarlar sürekli vücudumda büyümeye devam ediyor." dedi.

Bir yandan yoksulluk, bir yandan da bölgedeki doktorların bu hastalığı tedavide yetersiz kalması nedeniyle büyük sıkıntıya düşen Teluli, "Faydasını görmediğim için yaklaşık bir buçuk aydır ilaç kullanmıyorum. Tavsiye edilen ilaçlar da oldukça pahalı, çalışacak durumda olmadığımdan çok zorlanıyorum." diye konuştu.

Ailesinden daha önce bu hastalığa yakalanan kimsenin bulunmadığını ifade eden Teluli, bazı doktorların söz konusu hastalığın bulaşıcı olmadığını söylediklerini belirtti.

Mantarların el ve ayak kısmında daha fazla ilerlemesinden endişe duyan Teluli, durumu daha da kötüleşmeden ameliyat edilmesi için ilgili tüm kişilerden yurt dışı tedavi masraflarını üstlenmeleri çağrısında bulundu.

Nadir görülen bu hastalığın sebebi, HPV'nin (Human Papilloma virüsü) şekil değiştirmesi olarak biliniyor. Hastalık kendini, el ve ayaklarda ağaç köküne benzeyen siğillerin oluşması ile gösteriyor. Uzmanlar, doğru tedavi yöntemleri ile bu hastalığın iyileşebileceğini ifade ediyor. Milyonda bir rastlanan bu hastalığın ilk olarak Endonezya'da görüldüğü belirtiliyor.

Haber Ara