Dolar

32,6101

Euro

34,9150

Altın

2.508,08

Bist

9.524,59

Afrin'den kaçan PYD'liler nereye gitti?

TSK ve ÖSO'nun bu sabah 5 saat gibi kısa bir zamanda şehir merkezinde kontrolü sağlaması sonrasında PYD'lilerin şehri terk ettiği görüldü. Büyük oranda sivillerin arasına karışarak şehirden çıktığı düşünülen örgüt liderlerinin nereye gittiği merak ediliyor. İşte cevabı...

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-18 16:17:20

Afrin'den kaçan PYD'liler nereye gitti?

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Bu sabah saatlerinde Afrin şehir merkezine sızma operasyonu gerçekleştiren Özel Birliklerden, 5 saat gibi kısa bir zaman sonra 'zafer' haberi geldi. Şehir merkezine giren ÖSO güçlerinin görüntüleri yavaş yavaş gelmeye başlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afrin şehir merkezi TSK desteğindeki ÖSO mensupları tarafından bu sabah 08:30 itibarıyla tamamen kontrol altına alınmıştır" açıklamasında bulundu.

PYD ÇEKİLDİ

TSK ve ÖSO şehir içerisinde mayın imha çalışmaları sürdürürken çok sayıda mühimmat ve tünel bulundu. PYD'lilerin şehirden çekildiği belirtilirken, akıllara "lider kadrolarının sivillerin arasına karışarak şehri terk ettiği" haberleri geldi.

KAÇAN PYD'LİLER NEREYE GİTTİ?

Peki çekilen PYD'liler nereye gitti?

Sosyal medyada da gündeme gelen bu soru NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe tarafından cevaplandı.

Yeşiltepe, 15.20 sıralarında canlı yayında yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Lider kadroların bir kısmı kent merkezine alındı. Bir kısmı ise Halep'e sokulmadı. Nedenini bilemiyoruz. Fakat şu anda Afrin'den kaçan PYD/PKK'lıların önemli bir bölümünün Halep kuzeyinde olduğu yönünde bilgiler geliyor. Bunların bir kısmının Menbiç'e geçeceği ve daha sonra Afrin'in doğusundaki Kobani-Haseke (Ayn El Arab) bölgesine geçeceği yönünde iddialar var."

İŞTE SON DURUM HARİTALARI

1 mart zeytndali (2)

1 mart zeytndali (1)


55_17

Haber Ara