Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Afrin'de 4 günde 42 patlayıcı bulundu

TSK ve ÖSO, Suriye'nin Afrin ilçesinde güvenliği sağlamlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Terör örgütü YPG/PKK'nın ilçeden çıkarılmasından önce tuzakladığı mayın ve patlayıcıların temizlenmesine devam ediliyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-16 13:36:40

Afrin'de 4 günde 42 patlayıcı bulundu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart'ta terörden temizlediği Afrin ilçe merkezi ve çevresinde güvenlik çalışmalarını ara vermeden yapıyor.

Uzman ekipler, Afrin'de tarım arazilerinde ve yol kenarlarına terör örgütünce önceden tuzaklanmış patlayıcıları dedektörlerle belirleyerek imha ediyor.

Ekipler, ilçede sivillerin güvenliğine azami derecede önem veriyor. SAKLANAN TERÖRİSTLER DE ARANIYOR

TSK ve ÖSO 'nun mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha ekipleri, Afrin ilçe merkezinin yanı sıra, ilçenin kuzeybatısındaki Racu beldesini çevreleyen dağlarda da saklandıkları düşünülen terör örgütü YPG/PKK üyelerine yönelik geniş çaplı arama tarama çalışmaları gerçekleştiriyor. 

İlçe merkezi yakınlarında mayın arama çalışmalarına katılan ÖSO komutanlarından Ebu Sari, "PKK'nın arazilere, şehir girişlerine tuzakladığı patlayıcıları imha ediyoruz. Çok sayıda bomba imha ekibimiz var. Ekiplerimiz sivillerin hayatını riske atan bu mayınları temizlemek için büyük çaba gösteriyor." dedi.

4 GÜNDE 42 PATLAYICI

"Afrin yerel meclisi ve askeri grupların isteği üzerine burada çalışmalarda bulunuyoruz. Bulunduğumuz yer ÖSO'nun geçiş güzergahıydı. Burada 4 günde 42 patlayıcı tespit ettik." diyen Ebu Sari, bölgedeki faaliyetlerine devam edeceklerini vurgulayarak, "Çiftçilerin güvenli bir şekilde hasatlarını yapmaları için arazilerinde mayın ve patlayıcı taramalarını yapıyoruz." ifadesini kullandı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara