Dolar

32,6191

Euro

34,7334

Altın

2.507,90

Bist

9.524,59

Afrika'ya askeri eğitim desteği

Kuzey Amerika ve Avrupalı özel kuvvetler, Senegal'de Afrika ülkelerinin askeri personeline eğitim verecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-19 21:05:01

Afrika'ya askeri eğitim desteği

AA'nın haberine göre: Batı Afrika ülkesi Senegal, ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) öncülüğünde her yıl düzenlenen Flintlock askeri tatbikatının bu yılki ayağına ev sahipliği yapacak.

Senegal'in resmi haber ajansı Agence de Presse Senegalaise'de (APS) yer alan habere göre, Kuzey Amerika ve Avrupa'dan gelecek özel kuvvetler, Afrika ülkelerinin askeri birliklerine eğitim verecek.

Şubat 2016'da yapılacak programla Batı Afrika'daki güvenlik sisteminin güçlendirilmesi, bilgilerin çok taraflı paylaşımının teşviki ve ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Program kapsamında Senegal'in Thies, Podor, Bakel ve Saint-Louis şehirlerinin yanı sıra komşu ülke Moritanya'da da eğitimler gerçekleşecek.

Flintlock askeri tatbikatı 2005 yılından bu yana her yıl Kuzey ve Batı Afrika ülkelerinden birinin ev sahipliğinde yapılıyor. Tatbikatın geçen yılki ev sahipliğini Çad yürütmüştü. Buradaki tatbikata Burkina Faso, Danimarka, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Moritanya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Senegal, İspanya, İngiltere, Mali, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Litvanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden bin 200'den fazla askeri personel katılmıştı.

Haber Ara