Dolar

32,5077

Euro

34,7725

Altın

2.424,18

Bist

9.724,84

Afrika seyahatinin ilk durakları

Kazablanka, Hurghada ve Şarm El Şeyh yalnızca Fas ve Mısır’da değil Afrika genelinde de en modern ve büyük şehirler arasında....

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-31 10:31:42

Afrika seyahatinin ilk durakları

Rotanızdaki ülke ve şehirlerde mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yapıları önceden araştırabilirsiniz. Özellikle Hurghada ve Kazablanka hem modern hem de geleneksel kültürün birlikte görüldüğü şehirlerin başında gelir. 

Kazablanka-Fas

Pegasus, Kazablanca'ya gerçekleştirdiği uçuşlarda Mohammed V Uluslararası Havalimanı'nı kullanır. İstanbul'dan Kazablanka'ya direkt uçuşlar ortalama 3 saat sürer. Şehir merkezine 30 km uzaklıkta bulunan havalimanından istediğiniz noktaya otobüs hatları, tren istasyonu ve taksileri kullanarak kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Hurghada - Mısır

 Hurghada uçuşlarına şehir merkezine yaklaşık 5-6 km uzaklıkta bulunan Hurghada Havalimanı'na ulaşmanız seyahat için ilk adım. Ortalama 3 saat süren yolculuğun ardından havalimanından taksi ile 15 dakika içinde sahil şeridine ulaşmanız mümkündür. Mavinin her tonunu görebileceğiniz bu otantik şehre haftanın her günü uçuş bulabilirsiniz. Seyahat rotanıza Hurghada'yı ekleyebilirsiniz

Şarm El Şeyh - Mısır

İstanbul'dan 3 saat uzaklıkta yer alan Şarm El Şeyh  seyahat edebileceğiniz bir diğer nokta. Şarm El Şeyh Havaalanı'na vardığınızda merkeze ulaşmak için 18km'lik kısa bir yolculuk yapmanız gerekecek.
Yıl boyu sıcaklıkların 40 derecelerde seyrettiği Asya kıtasının ilk akla gelen dalış rotasına gitmeden önce Şarm El Şeyh gezi rehberi'ne göz atmayı unutmayın. Uçak bileti fiyatlarını incelemek içinse Şarm El Şeyh uçak bileti sayfasını inceleyebilirsiniz.

Afrika'ya gitmeden önce mutlaka bilmeniz gerekenler nelerdir?

Rotanızdaki ülke ve şehirlerde mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yapıları önceden araştırabilirsiniz. Özellikle Hurghada ve Kazablanka hem modern hem de geleneksel kültürün birlikte görüldüğü şehirlerin başında gelir. Gitmek ve görmek istediğiniz yerlerin listesini çıkararak kendinize bir rota oluşturabilir, seyahatinizi çok daha keyifli geçirebilirsiniz.

Afrika'daki popüler uçuş rotaları hangileridir?

Kazablanka, Hurghada ve Şarm El Şeyh yalnızca Fas ve Mısır'da değil Afrika genelinde de en modern ve büyük şehirler arasında bulunur. Ilıman iklimleri ve denize konumları ile tatil için sıklıkla tercih edilen şehirlerdir. Bu nedenle, özellikle Hurghada'nın deniz altı canlılığını görmek isteyenler yaz sezonunda bu şehirlere seyahat eder.

Haber Ara