Dolar

32,5506

Euro

34,8861

Altın

2.430,78

Bist

9.645,02

Afrika'da yakalanan Charlie Hebdo zanlısı Fransa'ya iade edilecek

Fransa'da 12 kişinin öldüğü Charlie Hebdo saldırısına yardım etmekle suçlanan Peter Cherif Cibuti'te tutuklandı. Cherif'in Fransa'ya iade edileceği öğrenildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-21 13:41:40

Afrika'da yakalanan Charlie Hebdo zanlısı Fransa'ya iade edilecek

36 yaşındaki Fransız vatandaşı Cherif'in saldırının baş sorumluları Kouachi kardeşlerine yardım ettiği iddia ediliyor. Cibuti'de yakalanan Cherif'in yargılanması için Fransa'ya iade edileceği belirtildi.

Ebu Hamza ismiyle de bilinen Cherif'in uzun yıllar Irak'ta terör örgütü El Kaide bünyesinde yer aldığı iddia ediliyor.

Fransız RTL radyosuna konuşan Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, "Bu bizim için çok iyi bir haber, çünkü bu terörist Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırının planlanmasında önemli rol oynadı. Uzun süredir teröre karşı mücadele ediyor ve olumlu sonuçlar elde ediyoruz" ifadeleri kullandı.

Charlie Hebdo saldırısında ne olmuştu?

7 Ocak 2015'te Fransa vatandaşı Said ve Şerif Kouachi adlı iki kardeş, Paris'teki mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 12 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Saldırıdan iki gün sonra, polisler saldırganların etrafını bir matbaada kuşattı. Aynı gün, Amedy Coulibaly adındaki bir kişi de bir Yahudi marketini rehin aldı ve Kouachi kardeşlerin serbest bırakılmasını istedi. Amedy Coulibaly rehin aldığı 4 kişiyi öldürdü.

Polislerin, matbaada Kouachi kardeşlere ve markette Coulibaly'e yönelik yaptığı operasyonda 3 zanlı da öldürülmüştü.

Saldırıların ardından tüm dünyada Fransızca "Je suis Charlie" (Ben Charlie'yim) sloganıyla protestolar düzenlendi.

Fransa'da peşisıra gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenler için dünya liderlerinin katılımıyla 11 Ocak 2015'de Paris'te yürüyüş yapıldı. (Euronews)

 

Haber Ara