Dolar

32,3159

Euro

35,0895

Altın

2.298,73

Bist

9.047,60

Afganistan'daki saldırıda ölenlerin tamamı güvenlik personeli

Afganistan'ın Gazne vilayetinde gerçekleşen bombalı araç saldırısında en az 30 Afgan güvenlik gücü mensubunun öldürüldüğü, patlamanın yoğunluğu ve konumu göz önüne alındığında kayıpların artabileceği açıklandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-29 20:58:12

Afganistan'daki saldırıda ölenlerin tamamı güvenlik personeli

Gazni il hastanesi müdürü Baz Mohammad Hemat, 30 ceset ve 24 yaralı kişinin nakledildiğini belirtti. Hemat, "ölenlerin tamamı güvenlik personeli" dedi.

Yerel yetkililer, patlamanın Afgan güvenlik güçlerinin bir kanadı olan halkı koruma gücünün bir bileşimini hedef aldığını söylediler. Sitenin çevresindeki sivil konutlar zarar görürken, bu nedenle daha fazla kayıp olabileceği belirtildi.

İçişleri bakanlığı sözcüsü Tarık Arian, bombalı bir araç patlaması olduğunu doğruladı ancak saldırı ve kayıplar hakkında daha fazla bilgi vermedi.

Taliban reddetti

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Reuters'e yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgilerinin olmadığını ifade etti.

Afganistan, son birkaç aydır, isyancı Taliban'ın müzakere ekipleri ile Katar'ın başkenti Doha'daki hükümet arasında devam eden barış görüşmelerine rağmen, bir dizi bombalı araçla saldırı gerçekleşti.

Öte yandan Eyalet valisi sözcüsü Gül İslam Syaal, doğudaki Zabul ilinde üst düzey bir il yetkilisini hedef alan bir başka bombalı saldırıda en az bir kişinin öldüğünü ve 23 kişinin de yaralandığını söyledi. Zabul il meclisi başkanı Hacı Ata Jan Haqbayan, konvoya düzenlenen saldırıda hafif yaralandı.

Haber Ara