Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

Afganistan'da Taliban militanlarına operasyon

Afgan güçlerinin Taliban’a karşı gerçekleştirdiği operasyonda 220 Taliban üyesini ölü ve yaralı bir şekilde ele geçirildiği iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 12:55:58

Afganistan'da Taliban militanlarına operasyon

Anadolu Ajansı'ının haberine göre, Afgan ordusunun Taliban'a gerçekleştirdiği operasyonlar sürüyor. Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Afganistan'ın Helmand vilayetinde Afgan ordusunun Taliban'a yönelik başlattığı operasyonda, 220 Taliban üyesinin ölü ve yaralı olarak ele geçirdi.

Yapılan açıklamada, "Güney vilayetlerinden Helmand'ın Musa Kale ilçesinde geçen hafta kontrolü ele geçiren Taliban'a yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda, Taliban üyeleri ilçeden püskürtülürken ağır zayiat verdirildi" denildi. Açıklamada ayrıca 220 Taliban militanının da ölü ve yaralı olarak ele geçirildiği ifade edildi.

Çatışmalarda en az 110 Taliban üyesinin öldürüldüğü kaydedilirken güvenlik güçlerinin zayiatı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Afganistan Genelkurmay Başkanı Kadem Şah Şehim tarafından idare edilen operasyon sırasında NATO'ya bağlı 'Kararlı Destek' gücü birliklerinin de havadan destek sağladığı belirtildi.

Kentin kontrolünün yeniden hükumet güçlerinin eline geçmesinin ardından ilçede temizlik çalışmalarının başladığı belirtilirken, yerel kaynaklar aramalar sırasında çok sayıda patlayıcı ve mühimmatın da ele geçirildiğini ifade ediyor. Taliban'ın geçen hafta ele geçirdiği stratejik öneme sahip Musa Kale, hükumet karşıtı silahlı grupların askeri eğitim kamplarının yanı sıra uyuşturucu kaçakçılarının kullandığı güzergah olarak biliniyor.

Haber Ara