Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

Afganistan'da sağlık personeline acil sağlık eğitimi programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Afganistan Halk Sağlığı Bakanlığında görev yapan personele yönelik 'Acil Sağlık Eğitim Programı' düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-27 10:23:39

Afganistan'da sağlık personeline acil sağlık eğitimi programı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Afganistan Halk Sağlığı Bakanlığında görev yapan personele yönelik "Acil Sağlık Eğitim Programı" düzenlendi.

Afganistan genelinde sağlık alanında önemli projeleri hayata geçiren TİKA, Afganistanlı sağlık çalışanlarının mesleki eğitimine yönelik eğitim programlarına destek vermeyi sürdürüyor. TİKA ile Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Afganistan Halk Sağlığı Bakanlığının 22 personeline İzmir Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde "Acil Sağlık Eğitim Programı" düzenlendi. 2005 yılında imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma" kapsamında değişik alt başlıklarda düzenlenen acil sağlık hizmetinin kalitesinin arttırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin deneyimlerinin dost ve kardeş ülkeye aktarılması hedefleniyor.

Program kapsamında İzmir İl Sağlık Müdürlüğünde ikişer haftalık saha gezileri ve simülasyon maketleri üzerinden uygulamalı eğitimler düzenleniyor. Eğitim programı öncesinde TİKA Kabil Koordinatörlüğüne gelen heyet, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ile de görüşerek, iki kurum arasında başlayan işbirliğinin koordinasyonunun TİKA'nın eliyle gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Daha sonraki dönemlerde de tekrar edilmesi planlanan eğitimler, sağlık sistemi yetersiz olan Afganistan'da önemli bir boşluğu dolduruyor.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara