Dolar

32,5341

Euro

34,9396

Altın

2.438,05

Bist

9.716,77

Afganistan'da kanlı çatışma!

Afganistan'ın Logar ve Herat kentlerinde Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 24 kişi öldü, 16 kişi yaralandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 18:57:20

Afganistan'da kanlı çatışma!

Logar Valiliği Sözcüsü Din Muhammad Derviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Azre ilçesinde dün gece geç saatlerde yüzden fazla Taliban militanının askeri kontrol noktalarına saldırdığını söyledi.

Sözcü Derviş, saldırının ardından çıkan ve halen devam eden çatışmada 17 militan ve 2 askerin öldüğünü belirtti. Derviş, çatışmada bir Afgan askerinin de yaralandığını ifade etti.

Batıdaki Herat kentinde, Afgan askerleri ve Taliban arasında çıkan çatışmada 5 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Herat Valiliği Sözcüsü İhsanullah Hayat, kentin Şendand ilçesinde ordu ile Taliban arasında dün akşam çıkan çatışmanın sırasında ateşlenen bir roketin yakınlardaki bir eve isabet ettiğini açıkladı.

Sözcü Hayat, olayda evde bulunan 5 sivilin öldüğünü, 15 sivilin de yaralandığını söyledi. Roketin kimin tarafından ateş edildiğinin henüz bilinmediğini kaydeden sözcü, olayı araştırmak için bölgeye bir heyet gönderildiğini ifade etti.

Saldırıda ölen ve yaralananların akrabaları Herat kentinde düzenledikleri protestoda, roketin Afgan güvenlik güçleri tarafından ateş edildiğini öne sürerek, olayla ilgili soruşturmanın hemen başlamasını istedi.

Haber Ara