Dolar

32,5311

Euro

34,9490

Altın

2.421,46

Bist

9.722,09

Afganistan barış görüşmelerinin ikinci ayağı Özbekistan'da yapılacak

İlk ayağı İstanbul'da gerçekleştirilen Afganistan barış görüşmelerinin ikinci ayağı Özbekistan'da yapılacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-26 10:30:31

Afganistan barış görüşmelerinin ikinci ayağı Özbekistan'da yapılacak

Özbekistan'ın Mart ayının sonunda Afganistan'da barış sağlanmasına yönelik bir konferansa ev sahipliği yapacağı öğrenildi. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te toplanacak konferansa Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin gibi devletlerden de temsilciler katılacak. Konferansın amacının Afgan hükümeti ile Taliban ve savaşan diğer grupları nasıl barış masasına oturtacaklarının karara bağlanması olduğu belirtildi.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov "Afganistan'da 40 yıl süren savaş bölgedeki istikrarsızlığın temel sebebi. Ancak bir barış çözümü bulunursal bölgesel güvenlik sağlanacaktır" ifadelerinde bulundu.

AFGANİSTAN BARIŞ GÖRÜŞMELERİ

15Ocak'ta İstanbul'da başlayan görüşmeler için 19 Ocak'ta Özbek Bakan Kamilov ile ABD'li Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster Washington'da görüşmüş, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ABD'li mevkidaşı Donald Trump ile görüşmesinde konu gündeme gelmişti.

Taşkent toplantısı sürecin ikinci ayağını oluştururken ilk konferans Şubat sonunda Afganistan başkenti Kabil'de toplanacak.

 

Haber Ara