Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Afgan hükümetiyle Taliban arasında tutuklu takası gerçekleşti

Afgan hükümeti ve Taliban arasında tutuklu takası gerçekleşti. Afgan yönetimi, Hakkani örgütü lideri Celaluddin Hakkani'nin oğlu Enes Hakkani ve 2 Taliban üyesini verirken, örgüt, 2016'da kaçırdığı iki batılı profesörü teslim etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-19 14:16:25

Afgan hükümetiyle Taliban arasında tutuklu takası gerçekleşti

Fransız haber ajansı AFP polis yetkililerine dayandırdığı haberinde Amerikan Üniversitesi'de görevli profesörler ABD'li Kevin King ve Avustralyalı Timothy Weeks'in serbest bırakıldığını duyurdu.

PROFESÖRLERİ ABD HELİKOPTERİ ALDI

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre Zabul vilayetindeki Nevbahar bölgesinde serbest bırakılan King ile Weeks'in Amerikan helikopterleriyle bölgeden ayrıldığı belirtiliyor.

3 TALİBAN MENSUBU SERBEST

Afganistan'daki bir Taliban üyesi de üç üst düzey Taliban üyesinin serbest bırakıldığını doğruladı ve bırakıldıktan sonra Katar'a gittiklerini kaydetti.

37102725_303
Taliban tarafından serbest bırakılan ABD'li Kevin King

 

TARAFLARDAN AÇIKLAMA YAPILMADI

Afgan hükümeti ve Kabil'deki ABD elçiliği konu ile ilgili yorum yapmadı.

ABD-TALİBAN MÜZAKERELERİ

Afganistan'ı 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından işgal eden ABD, yaklaşık bir yıldır Taliban ile barış görüşmeleri yapıyordu. ABD'nin Afganistan özel temsilcisi Zalmay Halilzad kısa süre önce müzakerelerde bir prensip anlaşmasına varıldığını açıklamıştı. Ancak Taliban'ın düzenlediği intihar saldırılarından sonra eylül ayında ABD Başkanı Donald Trump Taliban güçleriyle yürütülen barış müzakerelerini sona erdirdiğini açıklamıştı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara