Dolar

32,5254

Euro

34,7981

Altın

2.427,98

Bist

9.719,11

Afgan hükümeti, Taliban ile görüşebilir

Afganistan hükümetini temsil eden bir heyetin Norveç'in başkenti Oslo'da Taliban heyetiyle karşılıklı görüşebileceği bildirildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 10:20:10

Afgan hükümeti, Taliban ile  görüşebilir

Anadolu Ajansı'nın habberine göre, Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Şekeb Mutagni, bir hükümet heyetinin Norveç hükümetin resmi daveti üzerinde "Oslo Kongresi"ne katılacağını söyledi.

Kongrenin konusunun "dünyanın değişik bölgelerinde barışın sağlanması" olduğunu ve bu yıl kongrede "Afganistan'da barış" konusunun da ele alınacağını ifade eden Mustagni, "Sahip olduğumuz bilgilere göre Taliban'ın temsilcileri de Oslo Kongresi'ne katılabilir. Taliban temsilcileri katılırsa Afgan hükümetini temsil eden heyet Taliban ile yüz yüze görüşebilir" dedi.

Afganistan heyetleri ve Taliban temsilcileri, daha önce Dubai, Katar, Çin ve Oslo'da barış süreci ile ilgili gayriresmi olarak görüşmüştü. Afganistan hükümeti, bu görüşmelere katılan heyetlerin hükümeti temsil etmediğini söylemişti.

Oslo Kongresi, her yıl Norveç Dışişleri Bakanlığı yardımı ile dünyadaki çatışmalar ve bu çatışmaların sona ermesi için çözüm yollarını ele almak üzere düzenleniyor.

Haber Ara