Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

AFAD teçhizatlarını sergiledi

Aksaray İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla kurumun kullandığı araç gereçlerin tanıtımı için sergi açtı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-02 17:36:18

AFAD teçhizatlarını sergiledi
Aksaray İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla kurumun kullandığı araç gereçlerin tanıtımı için sergi açtı.

AFAD'ın deprem, sel, çığ ve heyelan gibi afetlerin yanı sıra toplumsal olaylarda da rol aldığının bilinci için 15 Temmuz Milli İrade Meydanında açılan sergiyi Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ziyaretçilere AFAD'ın olaylardaki etkin rolleri ve araç gereçlerin kullanımları hakkında bilgi verildi. Toplumun afetlere ve AFAD'a karşı bilinçlendirilmesi açısından açılan sergide, su altı-su üstü, enkaz, kuyu kurtarma, KBNR, dağ arama ve sel baskınına yönelik tüm malzemeler tanıtıldı.

Açılan sergi hakkında bilgi veren AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, "1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla burada bir sergi açtık. Genellikle arama-kurtarma malzemelerimiz ve lojistik destek malzemelerimizi buraya getirdik. Arama-kurtarmanın her alanında kullandığımız, yani su altı-su üstü, enkaz, kuyu kurtarma, KBNR, dağ arama ve sel baskınına yönelik tüm malzemelerimizi buraya getirdik. Burada hem araçlarımızı, hem malzemelerimizi teşhir ediyoruz. Buradaki amacımız herhangi bir afet olduğunda veya acil durumda bizim kanunlarca verilmiş görevlerimizi yapmamızda yardımcı olan araç gereçlerimizi burada sergiliyoruz ve vatandaşlarımızı AFAD'a karşı bilinçlendiriyoruz. Bu hususta AFAD'ın tanınmasını artırıyoruz. Vatandaşlarımızın olaylarda ulaşabileceği bir kurumun olduğunu bilinçaltına yer ediyoruz" diye konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara