Dolar

32,6027

Euro

34,7507

Altın

2.491,61

Bist

9.524,59

'AEROEX Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri' Ar-Ge Organizasyonu Kayseri'de düzenleniyorx

13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Kayseri'de, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın himayesinde, Erciyes Teknopark tarafından 'Havacılık ve Uzay Teknolojileri' konusunda uluslararası Ar-Ge Proje organizasyonu düzenlenecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-22 09:36:23

'AEROEX Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri' Ar-Ge Organizasyonu Kayseri'de düzenleniyorx
13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Kayseri'de, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın himayesinde, Erciyes Teknopark tarafından "Havacılık ve Uzay Teknolojileri" konusunda uluslararası Ar-Ge Proje organizasyonu düzenlenecek.

Uluslararası katılımlı düzenlenecek olan bu organizasyonla ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: "Erciyes Teknopark olarak bugüne kadar, Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin bölgemizde gelişmesi için ulusal boyutta onlarca organizasyon düzenledik. Bu organizasyonlara, 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında uluslararası boyutta düzenlenecek olan, Havacılık ve Uzay endüstrisi ile uzmanlarını bir araya getirecek olan Aeroex isimli etkinliği de ekledik.

Bilindiği üzere Kayseri, ülke tarihimizdeki ilk Uçak Fabrikasının açıldığı önemli bir havacılık merkezi idi. Günümüzde de bu özelliğini 2. Hava İkmal Bakım Merkezi'ne ev sahipliği yaparak devam ettirmektedir. Merkezin sahip olduğu alt yapı ve insan kaynağı büyük bir potansiyeli de barındırmakta. Bununla beraber Kayseri'de gelişen makine ve imalat sektörü de, havacılık sektörü açısından Kayseri'nin potansiyelini yansıtmaktadır. Yüksek katma değerli ürünlerin yer aldığı havacılık sektörü, ülkemizin 2023 Vizyonu kapsamında da bulunmaktadır.

Savunma Sanayi Müsteşarlığımızın himayelerinde, yüksek standartlarda düzenleyeceğimiz Aeroex Havacılık ve Uzay organizasyonu ile hem bölgedeki yatırımcı ve sanayicinin gündemine havacılık sektörünü yerleştirmeyi hem de ulusal ve uluslararası boyuttaki firmalara Kayseri ve bölgesindeki potansiyeli tanıtabilmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki senelerde de devam ettirmeyi planladığımız Aeroex organizasyonu kapsamında havacılık sektörü ve teknolojileri konusunda birçok oturum ve panel düzenleniyor olacak.

Airbus Defence'de Katılacak

Kayseri'nin tanıtımı içinde son derece önemli olduğuna inandığımız bu etkinliğe Airbus Defence üst düzey bir ekiple katılım sağlayacak. Organizasyonda TAI, Aselsan gibi kurumlarında yer aldığı firma stantları ile uluslararası, ulusal ve yerel firmalar ürün ve hizmetlerini tanıtacaklar.

Avrupa işletmeler Ağı (EEN) kapsamında düzenlenecek olan firmalar arası ikili iş görüşmeleri (Brokerage Event) organize edilmeye devam ediyor, şu ana kadar 4 farklı ülkeden 30 kadar katılımcı ikili iş görüşmeleri için talepte bulundu.

Üniversite Sanayi işbirliği çalışmaları açısından da büyük önem taşıyan organizasyon kapsamında farklı ülkelerden üniversitelerdeki akademisyenlerin de katılımı ile Havacılık ve Uzay alanındaki Ar-Ge projelerinin tanıtımları ve sunumları gerçekleştirilecek. Firma ve akademisyenlerin uzay ve havacılık alanındaki projelerine finansman sağlanması açısından önem taşıyan AB H2020 fonunun tanıtımı ve ortak projeler geliştirilebilmesi içinde ilgililer arasında toplantılar organize edildi.

Düzenlediğimiz bu etkinlik için Bremen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi ile Erciyes Üniversitesi arasında işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır. İmzalanan sözleşme gereği Bremen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Avrupa genelinden kaliteli Ar-Ge projelerinin organizasyona katılımı için görev alacaktır. Erciyes Teknopark olarak bölgemizdeki teknoloji ekosistemini geliştirmek için, koyduğumuz hedefler doğrultusunda hız kesmeden çalışmaya devam ediyor olacağız."

Haber Ara