Dolar

32,5903

Euro

34,8084

Altın

2.422,61

Bist

9.645,02

Adli Yıl açılışında iki ismin cübbesiz olması dikkat çekti

Beştepe'deki Adli Yıl açılış törenlerinde iki ismin cübbesiz olarak törene katılması dikkatlerden kaçmadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 11:21:47

Adli Yıl açılışında iki ismin cübbesiz olması dikkat çekti

Sadecehaber'in haberine göre; 2016-2017 Adli Yıl açılış töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ve muhalefetten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise tören öncesi aldıkları karar ile törene katılmadı.

Adli Yıl'ın açılışında kürsüye ilk çıkan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit oldu. Cirit, FETÖ'nün etkisiz hale getirilmemesi halinde benzer saldırıların yeniden yaşanabileceğine dikkat çekerken, 15 Temmuz'un sonu gelmeyen bir çatışma içine ülkeyi sokacak bir sonucu doğuracak saldırı olduğunu söyledi.

Cirit konuşmasının devamında, ''Bir anda ülkenin kan gölüne girmesine neden olacak bir eylemdir. Bitmeyecek iç çatışmalara, kardeş kavgalarını doğurabilecek bir eylemdir. Kamu düzeninin bir daha geri gelmemesi sonucunu doğuracak bir eylemdir. Türkiye'nin bölünmesini değil yok edilmesini amaçlayan bir saldırıdır.'' diye konuştu.

Cirit'in ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasına salonun önemine ve bu törenine neden bu salonda yapıldığına dair açıklamalarda bulunarak bir nevi Kılıçdaroğlu'na da cevap vermiş oldu. Erdoğan, ''Millet adına görev yapan yargının milletin evinde böyle bir tören yapması yargının bağımsızlığına gölge düşürmez aksine yargıya güç verir.'' şeklinde konuştu.

Törende iki ismin cübbeleri ile gelmemeleri ise dikkat çekti. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın cübbesiz törene katıldığı gözlemlendi. 

Haber Ara