Dolar

32,5670

Euro

35,0242

Altın

2.428,02

Bist

9.722,09

Adli tıp önünde bekleyiş sürüyor

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve asker arkadaşları, cenazeleri teslim almak için Adli Tıp binası önünde bekliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 14:18:07

Adli tıp önünde bekleyiş sürüyor

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve asker arkadaşları, cenazeleri teslim almak için Adli Tıp binası önünde bekliyor. Bombalı saldırının ardından Ankara'da yoğun güvenlik önlemleri var.

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri Adli Tıp önünde... Cenazeleri teslim almak isteyen aileleri, asker arkadaşları da yalnız bırakmadı.

Adli Tıp önünde bulunan Al Jazeera muhabiri Gonca Şenay, ailelere destek için çok sayıda askerin orada bulunduğunu aktarıyor. 

EVLER DE HASAR GÖRDÜ

Saldırının olduğu bölgede ise yoğun güvenlik önlemleri var. 

Bombalı saldırının yaşandığı noktadaki lojmanlarda yaşayan bir anne ve iki oğlu “Gitmemiz lazım, evimiz kullanılabilecek durumda değil. Mecburuz, ne yapacağız?” diyor.

Polis ve asker bölgeyi güvenlik çemberine aldığı için alandan giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. Bu anne ve çocukları ellerinde bavullarıyla polisleri evlerinin kullanılabilecek durumda olmadığına ikna ettikten sonra alandan ayrıldı.

Bir anne ve iki çocuğu patlamadan etkilenen evlerinden bir bavulla ayrıldı. 

Anne, gazetecilerin geceyi nasıl geçirdikleri ve akşam neler yaşadıklarına ilişkin sorularına yanıt vermeden bir yandan tek bavulunu bir yandan çocuklarının elini tutarak bölgeden ayrıldı. Bu, patlamadan 12 saatten fazla zaman geçtikten sonra bölgede yoğun güvenlik önlemleri altında yaşanan telaşa dair bir örnek. 

Ankara, dün akşam yaşanan patlamanın ardından güne yoğun güvenlik önlemleriyle uyandı. Özellikle de patlama noktasına çok yakın noktalarda bulunan Genelkurmay Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ulaşan tüm yollarda polis ve asker yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Patlamanın olduğu bölgeye 300 metreden fazla yaklaşılmasına izin verilmiyor. Sadece askeri tesislerde değil bölgedeki kamu binalarında çalışan personelin de işe gitmek için her gün geçtikleri yolları kullanmalarına izin verilmiyor.

Bölgedeki komutanlıklarda çalışan askerler de işyerlerine gitmek için polisten izin aldı.

Patlamanın olduğu noktada güvenlik önlemleri alan polis ve asker, sivil personelin alandan geçişine izin vermedi.

Patlamanın olduğu noktada ise çalışmalar devam ediyor. Sabah erken saatlerde bölgeye getirilen bir askeri araca patlamada yanan servis

araçlarından biri yüklendi. Patlamada zarar gören servis araçlarından biri üzeri kapatılarak askeri bir tırla alandan çıkarıldı. 

Patlamada zarar gören diğer araçlar da yine akşam yapılan çalışmaların ardından sabah saatlerinde bölgeden çıkarıldı. 

Patlamada camları kırılan bu servis aracı da sabah bölgeden çıkarıldı. 

Olay yeri inceleme ve itfaiye araçları da günün aydınlanması ile birlikte bölgede delil toplama çalışmalarına devam ediyor.  

Patlamada hayatını kaybeden 28 kişinin yakınlarının Ankara Adil Tıp Kurumu'nda bekleyişi sürüyor. Yaralıların tedavileri ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve diğer bazı hastanelerde devam ediyor. 

 

Haber Ara