Dolar

32,5132

Euro

34,7850

Altın

2.420,59

Bist

9.678,37

Adıyaman Müftüsü Öztürkçü'den 'Üç Aylar' mesajı

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Üç Ayların Müslümanlar için bir fırsat olduğunu, bol bol dua edip, tövbe edilmesi gerektiğini kaydetti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 14:38:34

Adıyaman Müftüsü Öztürkçü'den 'Üç Aylar' mesajı
Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Üç Ayların Müslümanlar için bir fırsat olduğunu, bol bol dua edip, tövbe edilmesi gerektiğini kaydetti.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının mübarek aylar olduğunu ve bu ayları daha fazla dua, daha fazla ibadetle geçirmemiz gerektiğini belirtti.

Bizleri Mübarek Üç Aylara kavuşturduğu için Cenap'ı Allah'a hamd edilmesi gerektiğini aktaran Müftü Öztürkçü, "Recep, Şaban ve Ramazan aylarda manevi atmosferi çok daha iyi hissediyoruz. Mutlaka bu atmosferden istifade etmeye gayret etmek lazım. Bu aylara girdiğimizde, ibadetlerimizle, hayırlarımızla, birlik beraberliğimizle, kardeşliğimizle, yardımlaşma ve barış ile göstermek lazım. Bu bizim için bir fırsattır ve bu fırsatı elden kaçırmamalıyız. Bu üç ayların içerisinde mübarek geceler vardır. Recep ayı içerisinde Regaip ve Miraç Kandili, Şaban ayı içerisinde Beraat Kandili, Ramazan ayı içerisinde ise Kadir Gecesi vardır. Her bir gece bizim için affedilmemiz, bağışlanmamız, tövbe etmemiz, ihsana, berekete nail olmamız için bir fırsattır. Bunu elde etmek için gayret etmeliyiz" dedi

Üç Ayları fırsat bilerek tövbe istiğfar edilip, hayır işleri yapılması gerektiğinin altını çizen Öztürkçü, "Üç aylar rahmeti, bereketi, şefkati, sevgisi bol aylardır. Bu aylardan faydalanmak bol bol dua edip, tövbe dilemek gerekir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarında fakir fukaraya yardım yapılmalı, dargınlıklar sona erdirilmesi ve büyüklerimizin duaları almalıyız. Peygamber Efendimiz bu ayları diğer aylara göre daha fazla ibadetle, oruçla, namazla geçirmiştir. Onun ümmeti olarak bizlerde onun yolundan gitmek için bu ayları daha bir aşkla, şevkle ihya etmek için gayret etmeliyiz" diye konuştu.

Haber Ara