Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

Adıyaman'daki izinsiz yürüyüş

Valilik:- 'Güvenlik güçlerimiz sağduyulu davranarak olayları büyümeden kontrol altına almıştır'- Gözaltına alınanların sayısı 101'e yükseldi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-24 15:35:59

Adıyaman'daki izinsiz yürüyüş
Adıyaman Valiliğinden, kentte gerçekleştirilen izinsiz yürüyüşe ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz sağduyulu davranarak olayları büyümeden kontrol altına almıştır." açıklaması yapıldı.

Valiliğin yazılı açıklamasında, kent merkezinde gerçekleşen "tütün eylemi" ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Eylemin valilikten izin alınmadan yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu eylemin durdurulması noktasında, güvenlik güçlerinin bütün ikazlarına rağmen, bazı provokatörlerin eylemi kendi amaçları doğrultusunda provoke ettiği, kentin ana yollarını trafiğe kapatarak, aynı zamanda kentin değişik noktalarında birleşerek, belirli gruplar halinde yasa dışı sloganlar atıp Valiliğe yürümeye çalıştıkları görülmüştür. Güvenlik güçlerinin yasa dışı olan bu yürüyüşü sonlandırmaları için bütün iyi niyetli uyarı ve ikazlarına rağmen, kalabalık kitle içerisinde bulunan yüzleri maskeli bazı provokatörlerin, güvenlik güçlerine gaz bombası ve taşlarla saldırmaları üzerine bazı güvenlik güçleri yaralanmış, göstericilerin saldırgan tavırlarını sürdürmeleri üzerine müdahale edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz sağduyulu davranarak olayları büyümeden kontrol altına almıştır. Bu eylemde, yasal bir zemini olmayan tütün ekimi ve ticaretini üretici lehine düzenleyen kanun tasarısını bahane ederek, huzur ve hoşgörü kenti olan ilimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan provokatörlere destek vermeyen gerçek tütün üreticileri ile Adıyamanlı hemşehrilerimize gösterdikleri sağduyudan dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz."

İl Emniyet Müdürü Metin Alper de AA muhabirine, olayda gözaltına alınanların sayısının 101'e yükseldiğini, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Haber Ara