Dolar

32,5870

Euro

34,7932

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

Adıyaman'daki FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan, aralarında örgütün akademik yapılanmasının sorumlusunun da bulunduğu 7 zanlıdan 5'i tutuklandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-19 23:09:27

Adıyaman'daki FETÖ/PDY operasyonu
Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) akademik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 zanlıdan 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda bir otomobilde elebaşı Gülen'in videosunu izlerken yakalanan, örgütün akademik yapılanmasından sorumlu olduğu öne sürülen, "İsa" ve "İbrahim" kod adlarını kullanan firari zanlı İlyas Bolat'ın da aralarında bulunduğu Adıyaman Üniversitesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Hacı Polat, Yrd. Doç. Dr. Recai Kaya ve Bolat ile irtibatlı oldukları belirlenen Adıyaman Üniversitesi araştırma görevlileri L.A, Ahmet Toker, başhekim yardımcısı Dr. Suat Çelik, aile hekimi O.S'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ahmet Toker, Hacı Polat, İlyas Bolat, Recai Kaya ve Suat Çelik çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, O.S. ile L.A. adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Adıyaman'da 10 gün önce Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) akademik yapılanmasına yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.


Haber Ara