Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

'Adil Öksüz'ün yakalanma ihtimali olduğu an öldürüleceği kesin'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Adil Öksüz'ün, ABD Başkonsolosluğu'ndan, yurt dışına kaçırılmak için aradığını söyleyerek, 'Bence yur

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 13:35:57

'Adil Öksüz'ün yakalanma ihtimali olduğu an öldürüleceği kesin'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Adil Öksüz'ün, ABD Başkonsolosluğu'ndan, yurt dışına kaçırılmak için aradığını söyleyerek, "Bence yurt dışına kaçmadı. Türkiye'de bir yerde. Ama burada da yakalanması zor. Çünkü bu ihtimal olursa öldürüleceği kesin" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Başkan Melih Gökçek, gündeme ilişkin önemli açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. FETÖ'nün, darbe girişimi öncesi Türk siyasetini karıştıran 4 önemli faaliyetini de anlatan Başkan Gökçek, bunu "AK Parti iktidarını ortadan kaldırmak için için Hakan Şükür'ü milletvekili olarak, İdris Naim Şahin'i de bakan olarak sızdırması", "Deniz Baykal'ı kaset skandalıyla görevden ayırıp, CHP liderini değiştirmesi", "MHP'de 10 genel başkan yardımcısının yine kaset skandalıyla uzaklaştırılması" ve "Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürülmesi" olarak açıkladı.

"BENCE ADİL ÖKSÜZ TÜRKİYE'DE"

"FETÖ'nün her partide adamı var. Hiçbir partiye acımıyor, kullanıyor ve mendil gibi kenara atıyor" sözleriyle açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, Akıncı Üssü iddianamesinin iki numaralı şüphelisi Adil Öksüz'ün nerede olduğuna ilişkin soruya da şu karşılığı verdi:

"Bence yurt dışına kaçmadı. Şimdiye kadar 30 defa görüntü verdirirlerdi internete. Türkiye'de bir yerde. Ama burada da yakalanması zor. Çünkü bu ihtimal olursa öldürüleceği kesin. Yanında birileri vardır ve talimat verilmiştir onlara, 'Yakalanma ihtimali olduğu an, öldürün' diye. Ben de dolayısıyla yakalanmasının zor olduğunu düşünüyorum. Kapalı bir kutu o. Nerede olabilir sorusuna gelince de dağ başında bir evde olabilir, İncirlik Üssü'nde olabilir mi olabilir. Bir büyükelçilikte olabilir mi olabilir. Zaman içerisinde anlayacağız. İnşallah bizimkiler yerini tespit eder ve ani bir baskınla seri davranırlar ve öldürülmeden önce, yatakta uyurken yakalayabilirler. Şu anda infaz edildiğini sanmıyorum. Ancak yakalandığını hissedecekleri zaman infaz ederler. Şu anda bir değeri var ve önemli sayıyorlar. Ama yakalandığı zaman anti değeri olacak. Onun yüzünü tanımayan yok ve Türkiye'de 80 milyon vatandaş, sokakta gördüğü an onu ihbar eder" ifadelerini kullandı.

Başkan Gökçek, Bank Asya'yı kurtarma hareketliliği için de, söz konusu bankaya yatırılan 1,5 milyon TL'nin de FETÖ için küçük bir para olduğunu kaydederek, "1,5 milyar da yatırabilir. Zaten kendi paraları değil ki, himmet ve şantajla topladıkları paralar" değerlendirmesini yaptı.

"FETÖ İÇİN ANKARA'DA VİLLA YAPTIRDILAR"

Dün açıklanan Akıncı Üssü iddianamesinde Fethullah Gülen'in 25 Temmuz'da Türkiye'ye geleceği ve onun için bir yer yaptırıldığına ilişkin bilgilerle ilgili olarak Başkan Gökçek, "Sadece bir yer olsa yine iyi Ankara'da. Bu yerlerden bir tanesi Akın İpek'in yaptırmış olduğu bir villadır. Onun için hazırlanacak bir yerdi. Oraya el konuldu devlet tarafından ve Hazine'nin oldu. Hazine de orayı ya bir kamu müessesine tahsis eder ya da satar" diye konuştu.

FETÖ'nün Amerika'da, sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen senatörlere ve papaz okullarına para aktardığına ilişkin belgeleri de izleyenlerle paylaşan Başkan Melih Gökçek, "Türkiye'deki Müslümanlar da dine ve İslam'a hizmet ettiklerini zannediyorlar" açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE'DEKİ FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERİN SORUMLUSU FETÖ'DÜR"

Başkan Gökçek, Türkiye'de özellikle 2001 yılından sonra gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlerinin tamamının FETÖ tarafından işlendiğinin de altını çizerek, bu cinayetleri şöyle sıraladı:

"Gaffar Okkan, Üzeyir Garih, Necip Hablemitoğlu, Alparslan Aslan, Rahip Andrea Santoro, Hüseyin Başbilen (ASELSAN), Ali Ünsem Ünal (ASELSAN), Hrant Dink, Evrim Yançeken (ASELSAN), Salih Gürler (Zirve Yayınevi), Burhanettin Volkan (ASELSAN), Zafer Oluk (ASELSAN), Yarbay Ali Tatar, Behçet Oktay (Özel Harekat Daire Başkanı) ve en önemlisi Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti, resmen cinayettir ve öldürülmüştür. FETÖ ile ilgili bazı yazarlar var. Bir tanesi de Haydar Meriç, Hakan Öksüz (ASELSAN), Erdem Uğur (ASELSAN) ve Rus Büyükelçi Andrey Karlov. Bir de olaylar var mesela. Bunlardan birisi Uludere cinayeti, 34 korucunun şehit edilmesi, FETÖ'cü subaylar tarafından yapıldı. Darbe girişimini yapanlar da bunlar, Fenerbahçe'yi ele geçirmek isteyenler de bunlar, Galatasaray'ı bir miktar ele geçirmiş olanlar da bunlar. Bu mikrobun, Türkiye Cumhuriyetindeki tüm damarlarından atılması lazım. Büyük ekseriyeti atıldı ama tamamen de kanı temizleyeceğiz inşallah ve pırıl pırıl bir Türkiye olacak."

"SAVCI BHARARA, BİZİ, ABD İLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYOR"

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasıyla ilgili olarak da açıklama yapan Başkan Gökçek, "ABD'deki savcı Preet Bharara tam bir FETÖ'cü ve aynı taktikleri kullanıyor. Bahara orada Sağlık Bakanlığı ile ilgili bir komplo hazırlıyor, Trump'a karşı. Bizdeki 17-25 Aralık komplosuna benzer bir hazırlığı, Trump'a karşı hazırlıyor. Bharara hem CIA'nın hem de Obama'nın adamı. Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın gözaltına alınmasının en büyük nedeni de bu olaya doğrudan açıktan bir tepki verip karşı karşıya gelmemiz için. Yani bizi karşı karşıya getirmek istiyor Amerika ile. Bu, Amerika'nın CIA kanadının yaptığı bir hareket. 16 Nisan'ı geçirelim, inşallah iyi bir şekilde ve 1 ay sonra göreceğiz. Herkes süt liman olacak ve Türkiye ile anlaşmanın yolunu arayacak" dedi.

"FETÖ ÇOK HASTA"

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un çaldığı her kapıda "Gülen'in iadesi"nin istendiğinin hatırlatılması üzerine, "Vermezler FETÖ'yü bize. Yani CIA verdirmez. CIA'nın sır küpü o. Tüm dünyada FETÖ okulları CIA adına çalışıyor. Gülen'i ya başka bir ülkeye kaçırırlar ya da orada hasta edip öldürürler. Yani kendi eliyle halleder CIA" diyen Başkan Gökçek, ayrıca, Fethullah Gülen'in son zamanlarda halinin de çok kötü olduğunu kaydederek, "Vücudu tamamen salmış vaziyette. Şu anda ciddi manada hasta. Bu hastalığının en büyük nedeni de üzerindeki ağır psikolojik yük ve kaldıramıyor artık. Dikkat edin, televizyonlardaki hallerine de. Artık o kadar büyük suçlar işledi ki, insanlar bundan vazgeçiyorlar gördükçe" diye konuştu.

MUHSİN YAZICIOĞLU CİNAYETİ"

Açıklamalarına, "günün en önemli konusu" olarak nitelendirdiği ve yeni belgeler gösterdiği Muhsin Yazıcıoğlu cinayetiyle devam eden Başkan Gökçek, "Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu kesinlikle ve kesinlikle FETÖ öldürdü. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu raporunda belirtilmiş. Bu raporu bugüne kadar alamamıştım ama bugün alabildim. Bu Abdullah Gül Bey zamanında yapılmış bir tespit. Fakat daha sonra içeri alınan 2 savcı, o dönem bunu görmezden geldi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düşmemiş, düşürülmüştür" şeklinde konuştu. Helikopterin düşürüldüğüne ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazadan sağ kurtarıldıktan sonra öldürüldüğüne ilişkin belge ve bilgileri paylaşan Gökçek, toplam 14 ayrı belge ve bilgiyi tek tek göstererek anlattı. Helikopterin, 2 F-16 ve 1 Fantom uçağının sonic patlama gerçekleştirmesi sonucu düştüğünü belirten Başkan Gökçek, enkaza 2 gün boyunca ulaşılamamasının mümkün olamayacağına dair bilgileri de aktardı.

"YAZICIOĞLU DAVASINDA BENİ ÇAĞIRSINLAR, DELİLLERİ ORTAYA KOYARIM"

Başkan Gökçek, o günlerdeki ifadelerin yer aldığı belgeleri de paylaşmasının ardından Yazıcıoğlu'nun öldürülmesinin nedeni olarak da, "Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, özelikle FETÖ'yü partisine sokmuyor ve FETÖ'ye karşı çok açık hakaret ediyordu. Bu delillerin üzerine, o dönemdeki mevcut savcıların hiçbiri gitmemiş. Ama yeniden açıldı dava. Sadece beni çağırsınlar, ben delilleri ortaya koyayım" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AÇILIŞ TÖRENİNE ULAŞIM ÜCRETSİZ"

Gökçek, sözlerinin sonunda, Pazar günü (yarın) Ankara'da eski hipodrom alanında (AKM) gerçekleştirilecek olan 193 projenin açılış törenine tüm vatandaşları davet etti. Başkan Gökçek, törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağını vurgulayarak, "Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. O gün metro ve otobüsler de ücretsiz olacak" şeklinde konuştu.

(Yağmur Yıldız/İHA)
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara