Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Adil Öksüz'ün kayınpederi ve kayınvalidesi serbest bırakıldı

FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz'ün gözaltına alınan kayınpederi ve eşi serbest bırakıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 11:01:40

Adil Öksüz'ün kayınpederi ve kayınvalidesi serbest bırakıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen ve FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen, Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım ve kayınvalidesi Hatice Yıldırım, Sakarya'da çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Adliye çıkışı konuşan kayınpeder Cevat Yıldırım "Benim öyle bir damadım yok" dedi.

İHA'dan alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Adil Öksüz'ün Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince önceki gün gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen kayınpederi Cevat Yıldırım ile kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılar, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla salıverildi. 

Adil Öksüz'ün Sakarya'ya gelirken kullandığı "34 SIR 49" plakalı otomobili, Akyazı ilçesinde oturan kayınpederinin evinin garajında bulunmuştu. (AA)

ADLİYE ÇIKIŞINDA KONUŞTU

Adliye çıkışı konuşan kayınpeder Cevat Yıldırım "Benim öyle bir damadım yok" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin 1 numarası olarak gösterilen FETÖ'cü Adil Öksüz'ün kayınpederi ile birlikte kayınvalidesi gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilmişti. Kayınpeder Cevat Yıldırım ve kayınvalide Hatice Yıldırım, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında konuşan Cevat Yıldırım, damadına teslim olması çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Ben devletin yanındayım. Darbecilerin Allah belasını versin. Benim bildiğim, 18 senedir tanıdığım Adil Öksüz'ü aslında tanıyamamışım. Adil Öksüz diye bir damadım yok. Bir an evvel yakalanmasını istiyorum. Bu şekilde ne Türkiye'de yaşayabilir, ne de dünyada yaşayabilir. Gelsin, Türk adaletine güvensin. Hata yaptıysa cezasını çeker. Kaçmakla bizlere sıkıntı veriyor. Polise yazık, devlete yazık. 20-25 gündür polis, başka bir işle uğraşmıyor."

Türkiye'nin Suriye'ye dönmesini istemediğini belirten Yıldırım, "Bizim darbeye değil, çalışmaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin gidip de Suriye gibi olmasını istemeyiz. Suriye'nin Türkiye gibi bir komşusu vardı. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı var. Bizim darbeyle ne işimiz olur." dedi. (İHA)

Haber Ara