Dolar

32,5052

Euro

34,9136

Altın

2.438,25

Bist

9.705,90

'Adil Öksüz' tartışması

Adil Öksüz'ün, 'serbest bırakıldıktan sonra hakkında çıkarılan yakalama emrine rağmen defalarca Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ'a uçakla seyahat ettiği iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklamalar geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 18:06:38

'Adil Öksüz' tartışması

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan Adil Öksüz'ün, 'serbest bırakıldıktan sonra hakkında çıkarılan yakalama emrine rağmen defalarca Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ'a uçakla seyahat ettiğini iddia etti. Tezcan, "Adil Öksüz 18 Temmuz'da bir kere, 31 Temmuz'da da 2 kere olmak üzere üç kez THY uçaklarıyla, hem de kendi adına düzenlenmiş biletlerle seyahat etti" dedi.

Tezcan uçuş biletlerini şu şekilde paylaştı:

1C502134-7EFD-4C33-B5FB-EA11C13AECA7_22266545

wewew

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise söz konusu haberle ilgili açıklama yapıldı. Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“26.08.2017 tarihli bazı basın yayın organlarında, 15 Temmuz 2016 tarihinde Darbeye Teşebbüs eylemini organize eden FETÖ Terör Örgütü'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün serbest bırakıldıktan sonra hakkında çıkarılan yakalama emrine rağmen defalarca Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ illerine uçakla seyahat etmesine rağmen havalimanlarında yakalanmadığına ilişkin haberlerin çıktığı, yapılan incelemede haberde seyahat ettiği belirtilen Adil Öksüz'ün FETÖ'nün mahrem imamı Adil Öksüz olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası farklı olan başka bir vatandaş olduğu, isim ve soyisim benzerliği nedeniyle konunun soruşturma aşamasında araştırıldığı ve isim benzerliği olduğunun tespit edildiği anlaşılmıştır.”

TEZCAN'DAN SAVCILIĞA YANIT

CHP'li Bülent Tezcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adil Öksüz'le ilgili açıklamasına ilişkin "Savcılık, belli ki Adil Öksüz üzerindeki giz perdesinin aydınlanması konusunda bir kararlı girişim içerisinde olma niyetinde değil. Belli ki Adil Öksüz'ü koruyan el, hala korumaya devam etmek niyetinde; ama biz de bu işi açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Savcılığın açıklamasının ciddiye alınabilir hiçbir yanı yoktur" dedi.

Tezcan, "Bu açıklamanın ciddiye alınabilir hiçbir yanı yok. Niye yok? Çünkü biz, açıklamamızı kendi kafamızdan uydurmadık. Tam da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belgelerinde yazanları söyledik. Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir yerden gelmiş de biz onu yorumlamış değiliz" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: İSİM BENZERLİĞİ

Açıklamada, yapılan inceleme sonucu, haberde seyahat ettiği belirtilen Adil Öksüz'ün, "FETÖ'nün mahrem imamı" firari Adil Öksüz değil, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası farklı başka bir vatandaş olduğu belirtildi.

Açıklamada, isim ve soyadı benzerliği olan vatandaşın, 31 Temmuz 2016 tarihinde Elazığ'dan Ankara aktarmalı İzmir'e uçan 1977 Bingöl Genç doğumlu Adil Öksüz isimli kişi olduğu bildirildi.

Öksüz'ün, dayısının cenazesi için Elazığ'a geldiği ve yanında seyahat ettiği kişinin kız kardeşi Gurbet Demir olduğu kaydedildi.

 

Haber Ara