Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Adil Öksüz için özel ekip kuruldu

FETÖ'nün 'hava kuvveleri imamı' Adil Öksüz'ün yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 13:45:23

Adil Öksüz için özel ekip kuruldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "hava kuvveleri imamı" Adil Öksüz'ün yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 16 Temmuz'da Akıncılar Üssü yakınlarında jandarma ekiplerince gözaltına alındıktan sonra 18 Temmuz'da sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz, darbe soruşturmasının kilit isimlerinden biri olarak görülüyor.

Gözaltına alındığı 18 Temmuz'da, emniyette darbe soruşturmalarının yoğunluğu ve çok sayıda gözaltına alınan şüpheli olması nedeniyle jandarma ekiplerinde kalması kararlaştırılan Öksüz, gözaltındaki ikinci gününde Ankara Batı Adliyesine gönderildi. Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün tarafından ifadesi alınan Öksüz, tutuklama talebiyle sevk edildiği Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliğinde Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yılmaz'ın yaptığı itirazın Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından delil yetersizliği gerekçesiyle reddedilmesinin ardından Adil Öksüz serbest kaldı.

Öksüz'ün "hava kuvvetleri imam" olduğunun ortaya çıkması ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı şüphelilerin bu bilgileri teyit eden ifadelerinin ardından her yerde aranan Öksüz, henüz bulunamadı. Kendisine ait 34 SIR 49 plakalı aracın Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kayınpederi Cevat Yıldırım'a ait evin garajında bulunmasının ardından Öksüz izini kaybettirmeyi başardı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Darbenin planlayıcısı olduğu iddia edilen Öksüz, bir taraftan Akyazı ve civarındaki yaylalarda aranırken, diğer taraftan da bir an önce yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu. Özel ekip, Terörle Mücadele (TEM), İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubelerinde görevli personelden oluşuyor. Bu ekibe, koordinasyon noktasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat, TEM ve KOM daire başkanlıklarından da destek veriliyor.

Türkiye'de "güvenli bir evde" bulunma olasılığı üzerinde durulan Öksüz'ün, 15 Temmuz öncesi irtibatlarını mercek altına alan ekip, gidebileceği her adresi tespit etmeye çalışıyor.

Haber Ara