Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Adil Öksüz CIA ajanı mı?

MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, FETÖ'nün alenen bir CIA yapılanması olduğunu söyledi. Eymür, şu soruyu da yanıtladı: Peki Adil Öksüz CIA ajanı mı?

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-06 15:46:24

Adil Öksüz CIA ajanı mı?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Milliyet'ten Tunca Begin, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür ile Adil Öksüz ve FETÖ yapılanmasını konuştu

Sohbeti köşesinden aktaran Begin şunları yazdı:

FETÖ BİR CIA YAPILANMASI

Eymür diyor ki: “Türkiye'de bu yapılanmalar ilk değil 1946 senesinden beri içimize girmiş bir ABD'den bahsediyoruz ama din faktörü girince müthiş bir yapılanma olmuş. Dönüp dolaşıp ismini koyamıyorlar bir türlü. Fethullah ismi geçse de bu bir CIA yapılanması netice itibariyle. Bunu ifade etmekten çekiniyorlar. Fethullah bu kadar becerikli bir adam mı yani. Genelkurmay'daki yaver dinliyor, ertesi gün Fethullah'a mı yolluyor? O da takıp kulaklıkları konuşmaların çözümünü mü yapıyor? Abuk sabuk şeyler. Fethullah'ın ABD de herşeyi takip ediliyor. Bir adım bile atamaz CIA'dan habersiz.”

Ya Adil Öksüz o da CIA'nın kontrolünde mi?

- “Onunla ilgili bir veri yok ama ben genel kaideler itibarıyla yüzde 99.9 CIA ile bir ilişkisi vardır diyorum. Zaten Fethullah'ın üst kademesindeki adamlarıyla ABD'lilerin ilişki kurmamış olması mümkün değil. Fethullah'ın hava kuvvetleri imamı kara kuvvetleri imamı filan bunlarla muhakkak ilişki kurmuşlardır. Fethullah'ın dışında kurmuşlardır. Fethullah'ın haberi bile yoktur bazı şeylerden.”

Nasıl yani?

- “Bu işin raconu böyle. Herkes herşeyi bilmez. Kesinlikle Fethullah'ın herşeyden haberi olduğunu sanmıyorum. O ona verilen görevi yapar onun dışında herşeyi ona sormazlar. Belki şu adamı al şuraya getir diye bazı tavsiyelerde bulunuyorlardır ama gerisini bilmez. Yani oturup da her dakika Fethullahla CIA şunu şöylemi yapalım bunu böyle mi yapalım diye konuşmaz. Bu pek uygun değildir istihbarat çalışmasına. Fethullah'ın altında da kademeler var yani yarayacak herkesi kullanırlar.”

FETÖ yapılanmasının ne kadarı ortaya çıkmıştır?

- “Şöyle söyleyeyim Tayyip Erdoğan'ın yaptığı iyi bir şey var CIA'nın yapılanmasını bozdu. Ancak şu an bir curcuna var, birşeyler atlanıyor olabilir. Heryerle problem yaşanıyor bizi zayıf gören herkes saldırmaya başladı. Tatsız bir gidişat söz konusu. Adil Öksüz CIA'nın kullandığı kişilerden biri olabilir. Bence çok daha fazla vardır. Bir tek Adil Öksüz değil bir çok kişi vardır...”

***

Yakalanırsa bildiklerini anlatır mı?

- “Uygun birisinin eline düşerse tabiki anlatır. Sorgu tekniklerini bilen birisinin karşısında konuşur başka çaresi yok tabi sağ yakalanırsa. Çünkü eğer yaşıyorsa ve çok sıkışılırsa yine öldürürler...”

 

 

Haber Ara