Dolar

32,5194

Euro

34,7430

Altın

2.487,93

Bist

9.524,59

Adetliyken kaç kilo fazla olur? Adet döneminde şişkinlik olur mu?

Adetliyken kaç kilo fazla olur? Adet döneminde şişkinlik olur mu? Regl döneminde birçok kadın şişlikten şikayet eder. Bu durum kişinin bünyesine göre değişkenlik de gösterebilir. Peki ama bu şikayetten kurtulmak için ne yapılması gerekir? Regl öncesi şişkinliğe ne iyi gelir? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-02 17:22:53

Adetliyken kaç kilo fazla olur? Adet döneminde şişkinlik olur mu?

Adet döneminde kişiden kişiye değişiklik gösteren bazı rahatsızlıklar vardır. Bunlardan biri de şişkinliktir. Bazı kadınlar için adet gününde geçen bir sorun olsa da bazıları için günlük hayatı büyük ölçüde etkileyen bir sorun haline dönüşebiliyor. Bu dönemde tartıda 1-1,5 kg fazla çıkmanız olasıdır.

Genelde 100 şikayetten 90'ı şişkinlik üzerinedir. Sıvı tutulmasına bağlı olarak gelişen karın şişliği de bunlardan birisidir. Diğer şikayetler ise yorgunluk, halsizlik, memelerde hassasiyet, sivilce, baş ağrısı, bazı yiyeceklere karşı iştah artışı, iştah kaybı, hassasiyet ve ağlama nöbetleri şeklindedir. Bu belirtiler 25 ile 35 yaş arasında başlayabilirler. Peki ama şişkinliği önlemek veya azltmak için ne yapmalı?

Adet döneminde şişkinlik olur mu, azaltılır mı?

Adet döneminde yaşanan şişkinlik değişen hormonlar nedeniyle vücudun su tutmasına, dolayısıyla şişlinliğe sebep oluyor. Sindirim sisteminde sıkışan gazların göbek ve çevresinde büyük bir şişlik oluşturması da aynı sebeplerden kaynaklanıyor. Dolayısıyla vücudunuzun değişime uğradığı bu dönemde, hareket etmek ve sıvı tüketmek başta olmak üzere, birçok durumu değiştirmelisiniz. 

- Düzenli egzersiz yapın.

- Az tuzlu tüketin.

- Sıvı alımını artırın.

- Yoğurt ve benzerş probiyotikleri tüketmeye çalışın.

- Daha az ve sık yemek yiyin.

- Hazır ve işlenmiş gıdalardan uzak durmaya çalışın.

- Ekmekten uzak durun.

- Bol meyve sebze tüketin.

Şişlik azaltan su için!

Günlük su tüketiminizi artırın ve içerisinde maydanoz, zencefil, nane, çubuk tarçın, elma veya limon olan sulardan tüketmeye çalışın. 

Haber Ara