Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Adet döneminde ödem kaç gün sürer?

Adet döneminde ödem kaç gün sürer? Adet dönemindeki vücut değişimleri, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Her kadının bünyesi farklı tepkiler verebilir. Özellikle ödem konusu, yapılan araştırmalara göre, yüzde 50 olma olasılığı taşıyor. Peki ama adet döneminde ödem neden oluşuyor ve nasıl geçiyor? Regl ödemi kaç gün sürer, kaç günde geçer? Adet döneminde ödem kaç gün sürer? Adet dönemi şişkinliği ne zaman geçer? Adet döneminde ödem olur mu? Adet döneminde metabolizma hızı artar mı? Adet döneminde tartıda kaç kilo fazla çıkar? Adet döneminde kaç kilo ödem olur? Adet şişliği kaç kilo? Adet döneminde kilo farkı olur mu?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-06 15:42:08

Adet döneminde ödem kaç gün sürer?

Adet döneminde kişiden kişiye değişiklik gösteren bazı rahatsızlıklar vardır. Bunlardan biri de şişkinliktir. Bazı kadınlar için adet gününde geçen bir sorun olsa da bazıları için günlük hayatı büyük ölçüde etkileyen bir sorun haline dönüşebiliyor. 

Genelde 100 şikayetten 90'ı şişkinlik üzerinedir. Sıvı tutulmasına bağlı olarak gelişen karın şişliği de bunlardan birisidir. Diğer şikayetler ise yorgunluk, halsizlik, memelerde hassasiyet, sivilce, baş ağrısı, bazı yiyeceklere karşı iştah artışı, iştah kaybı, hassasiyet ve ağlama nöbetleri şeklindedir. Bu belirtiler 25 ile 35 yaş arasında başlayabilirler. Peki ama şişkinliği önlemek veya azltmak için ne yapmalı?

Adet Dönemindeki Şişkinliği Azaltmak ve Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Adet döneminde yaşanan şişkinlik değişen hormonlar nedeniyle vücudun su tutmasına, dolayısıyla şişlinliğe sebep oluyor. Sindirim sisteminde sıkışan gazların göbek ve çevresinde büyük bir şişlik oluşturması da aynı sebeplerden kaynaklanıyor. Dolayısıyla vücudunuzun değişime uğradığı bu dönemde, hareket etmek ve sıvı tüketmek başta olmak üzere, birçok durumu değiştirmelisiniz. Peki ama adet döneminde şişliği azalmak için nelere dikkat edilmelidir?

- Düzenli egzersiz yapın.

- Az tuzlu tüketin.

- Sıvı alımını artırın.

- Yoğurt ve benzerş probiyotikleri tüketmeye çalışın.

- Daha az ve sık yemek yiyin.

- Hazır ve işlenmiş gıdalardan uzak durmaya çalışın.

- Ekmekten uzak durun.

- Bol meyve sebze tüketin.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara