Dolar

32,3369

Euro

35,1991

Altın

2.247,90

Bist

8.718,11

ADD’den Mustafa Kemal’e ‘secde’ açıklaması: Hesap soracağız!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturma başlattığı olayla ilgili açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği beyanında, yaşananlar ‘senaryo’ olarak nitelendirilerek kurgulu bir oyun olduğu iddia edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-16 13:27:05

ADD’den Mustafa Kemal’e ‘secde’ açıklaması: Hesap soracağız!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İstanbul'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulda 10 Kasım törenleri sırasında çekilen ve öğrencilerin Mustafa Kemal'e secde ettiğini gösteren videolar toplumda infial oluştururken konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı olayla ilgili açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği, yaşananları ‘senaryo' olarak nitelendirerek olayın kurgulu bir oyun olduğunu iddia etti.

 MÜSLÜMANLARI SUÇLADILAR

10 Kasım'da Türkiye'nin her yerinden insan topluluğunun Anıtkabir'e akın ettiği belirtilen açıklamada, Kemalizm'e yönelik eleştirilere set çekilerek “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, her şeyden önce bir büyük devrimcidir. Devrimci olduğu için de fikirsel anlamda anlatılması ve fikirsel bağlamda anılması beklenen ve yapılması gerekendir. Ancak, 10 Kasım 2019 pazar günü Atatürk'ün tüm yaşamı boyunca reddettiği görüntülerle karşılaştık. Çocuklarımıza ‘secde' ettirildiğini izledik. Geleceğimizi emanet edeceğimiz beyinlere Atatürk bu şekilde izah ediliyorsa ‘eyvahlık' bir durumdayız demektir. Bu yaklaşım, Atatürkçü Düşünce'nin kabul etmeyeceği ve toplumu Atatürk'ten soğutmak üzerine kurgulu bir oyundur” denildi.

“HESAP SORUN”

Açıklamada dindar insanlar hedef alınarak “Önceleri ‘Anıtkabir'e tapınmaya gidiyorlar' yaygarasıyla Atatürk sevgisini örselemeye, engellemeye çalışanlar, bu yalanlarından sonuç alamayınca şimdi ‘secde' senaryosunu sahnelemektedirler. Bu senaryonun kurgusunu yapanlar eğitimci olamazlar. Atatürkçü hiç olamazlar. Bunlar olsa olsa Atatürk karşıtlarının yararına çalışanlardır. İlgilileri bu konuda uyarıyoruz. Bu işi yapanlardan hesap sorun yoksa hukuk yoluyla bu işi zaten biz yapacağız. Kabul etmeyeceğimiz ve insan onuruna yakıştıramayacağımız kurguların mimarlarını şiddetle kınıyor, yakından takip edeceğimizi ve gereğini yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

Haber Ara