Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Adaylığı resmileşti, tarihe geçti

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Demokratların başkan adaylığını resmi olarak kabul etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 16:06:47

Adaylığı resmileşti, tarihe geçti
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Demokratların başkan adaylığını resmi olarak kabul etti. Clinton, ABD'nin ilk kadın başkan adayı olarak da tarihe geçti.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, dün Philadelphia kentinde düzenlenen Demokrat Parti kongresinde destekçilerinin karşısına çıktı. Demokratların başkan adaylığını resmen kabul eden Clinton, ABD'nin ilk kadın başkan adayı olarak da tarihe geçti. Clinton, kongrede yaptığı konuşmasında, "Bugün, daha mükemmel bir birleşmeye doğru bir dönüm noktasına vardık. İlk kez, iktidar parti başkanlık için bir kadını aday gösteriyor. Annemin kızı ve kızlarımın annesi olarak burada durarak bugünün geldiği için oldukça mutluyum" dedi.

Konuşması sırasında Demokratların başkan aday adayı olan daha sonra seçim kampanyasını sonlandıran Bernie Sanders'a teşekkür ederek, "Bernie, seçim kampanyan milyonlarca Amerikalıya ilham verdi ve ülkenin farklı noktalarındaki destekçilerin burada. Sizi duyduğumu bilmenizi istiyorum. Sizin amacınız bizim amacımız, ülkemizin sizin fikirlerinize, enerjinize ve hırsınıza ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

TRUMP'I HEDEF ALDI

Konuşması sırasında sık sık Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ı da hedef alan Clinton, Trump'ın ülkeyi bölmek için korkudan faydalandığını ve başkan olmak için mizacının yetersiz olduğunu savundu. Hillary Clinton, geçtiğimiz hafta Trump'ın parti kongresinde kullandığı 'Tek başıma düzeltebilirim' ifadesine değinerek, "Çoğumuz, 'tek başıma düzeltebilirim' diyen birine inanmaz" dedi. Trump'ın cephedeki askerleri, tehlikeye koşan polisleri, halkla ilgilenen doktorları ve hemşireleri, çocuklarını kaybeden anneleri unuttuğunu kaydederek, "Birlikte olarak halledebiliriz diyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Ara