Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Adana için iftar ve sahur vakitleri - 2016 İmsakiye

11 ayın sultanı Ramazan başladı. Adana'da Ramazan boyunca akşam ezanı saat kaçta okunacak? Adana için sahur ve iftar vakitleri ne zaman? İşte 2016 Adana imsakiyesi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-07 18:51:52

Adana için iftar ve sahur vakitleri - 2016 İmsakiye

Oruçların tutulduğu ibadetlerin edildiği Ramazan-ı Şerif bugün başladı. Peki Adana orucunu ne zaman açacak? Adana iftar ve sahur vakti ne zaman? İşte Adana iftar vakitleri ve 2016 Adana imsakiyesi...

ADANA İÇİN SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİ

Heyecanla beklenen on bir ayın sultanı Ramazan başladı. Bugün (7 Haziran Pazartesi) Adana'da oruçlar 03.27'de tutulup, iftar vakti olan 20.04'te açılacak.

SEYHAN'DA RAMAZAN DOLU DOLU GEÇECEK

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan'da Ramazan ayının dolu dolu geçeceğini belirterek, "Tüm kardeşlerimiz iftar sofralarımıza ve Ramazan ayı etkinliklerine davetlidir" dedi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde kurulacak iftar sofrasında Ramazan ayı boyunca her gün bin 200 kişi iftarını açacak. Seyhan Belediyesi sınırlarında bulunan 96 mahalleden ilçe merkezine uzak olanlarda Ramazan ayı boyunca farklı zamanlarda iftar sofraları kurulacak.

Seyhan Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri yalnızca iftar sofralarıyla sınırlı kalmayacak. Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde kurulacak Ramazan Çadırı'nda günün ruhuna uygun etkinlikler gerçekleştirilecek.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ramazan ayı boyunca yaşanacak yoğunluğu dikkate alarak ilçe merkezindeki ibadethanelerin temizliğinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayı Ramazan ayı öncesinde daha bir titizlikle ele aldık" diye konuştu.

İşte 2016 Ramazan boyunca Adana için iftar ve sahur saatleri

Untitled-2_4

İmsak: Sahur vakti, oruç tutacaklar için son yeme içme saatidir.
Sahur kaçta biter: Sahur vakti imsak ile biter. Takvimimizdeki imsak vakti girdiği an oruç tutmak için yeme içmeyi kesmelisiniz.
Diyanet Takvimindeki İmsak Farkı : Diyanet imsak için 18 dereceyi esas almaktadır. Fazilet takvimi ise 19 dereceyi esas alıyor. Mısır, malezya gibi sunni islam ülkeleri çoğunlukla 19 ya da 19,5 dereceyi esas almaktadır. Diyanet 1983 yılından sonra 19'dan 18 dereceye düşürmüştür!
İftar vakti: Akşam ezanı okunması ile oruçlarinizi açabilir. yiyip içebilirsiniz. İftar vakti akşam ezanı saati ile aynıdır..
Adana bayram namazı: Kurban bayram namazı vakti - ramazan bayram namazı vakitleri yaklaşık guneş doğduktan 45-50 dakika sonra girer.

Haber Ara