Dolar

32,5826

Euro

34,8210

Altın

2.504,88

Bist

9.693,46

Adana'daki silahlı saldırı

Adana'daki silahlı saldırı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 16:57:05

Adana'daki silahlı saldırı
Kentte Suriye uyruklu bir kişinin öldüğü iki kişinin yaralandığı silahlı saldırının şüphelisi üç kişi daha adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan ilçesinde Suriye uyruklu Muhammet Mustafa'nın (25) öldüğü, Kemal Ahmet (21) ve Ahmet Habaş'ın yaralandığı saldırının azmettiricisi olduğu ileri sürülen Özcan S. (25), silahı kullandığı öne sürülen kuzeni Musa S. (18) ile olaya karıştığı belirlenen A.S. (17) operasyonla yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli Özcan S, ifadesinde, "Domates tarlasında birlikte çalıştıkları Suriyeli işçilerin sürekli kendilerine ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle tartışma çıkardığını, olay günü de işçi başı kadına küfrettiklerini" iddia etti.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen ve tarlalarda çalışan Muhammet Mustafa, Kemal Ahmet ve Ahmet Habaş, Gülbahçe Mahallesi'nde kiraladıkları evin yakınında beş gün önce pompalı tüfekle ateş edilmesi sonucu yaralanmış, yaralılardan Muhammet Mustafa kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Hafif yaralanan Kemal Ahmet ve Ahmet Habaş ise Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Olaya karıştıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden İbrahim S. (22) ve Renas S. (24) tutuklanmış, Vedat K. (21) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haber Ara