Dolar

32,5983

Euro

34,7477

Altın

2.498,83

Bist

9.524,59

Adana'daki 'Korna çalma' cinayeti davası

Suriyeli bir gencin 'korna çalma' tartışması sonrası bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan 7 Iraklı sanıktan 6'sı tahliye edildi

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 14:30:04

Adana'daki 'Korna çalma' cinayeti davası
Adana'da, Suriyeli bir gencin öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan 7 Iraklı sanıktan 6'sı tahliye edildi.

7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Suriyeli İbrahim Elzekkur'u (24) "korna çalma" tartışmasının ardından bıçaklayarak öldürdükleri ileri sürülen tutuklu Iraklılar F.A, A.A, B.A, Y.A, N.A, H.H, N.K. ile müştekiler ve sanıkların avukatları katıldı.

Duruşmada, bir tanığın dinlenmesinin ardından görüşünü belirten savcı, sanıkların tahliye edilmeleri halinde kaçarak delilleri karartabileceklerini belirtip, tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Daha sonra tercüman aracılığıyla savunma yapan sanıklardan F.A. ise olay nedeniyle çok pişman olduğunu kaydederek, " "Üzerime 60 kişi geldi. Suçlu benim." dedi.

Diğer sanıklar ise haklarındaki suçlamayı kabul etmeyerek, tahliye ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan F.A'nın tutukluluğunun devamına karar verip diğer sanıkları yurt dışına çıkış yasağı şartı ve adli kontrol kararıyla tahliye etti.

Duruşma eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

Merkez Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi Meydan Caddesi'nde, 5 Ağustos 2018'de "korna çalma" tartışması yüzünden çıkan bıçaklı kavgada Suriyeli İbrahim Elzekkur öldürülmüş, olayın ardından Irak uyruklu F.A, A.A, B.A, Y.A, N.A, H.H. ve N.K. tutuklanmıştı.

Haber Ara