Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Adana'daki bar cinayeti davası

Adana'daki bar cinayeti davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-08 18:31:00

Adana'daki bar cinayeti davası
Adana'nın merkez Çukurova ilçesindeki barda çıkan kavgada bir kişinin tabancayla öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla yargılanan 3 sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, güvenlik nedeniyle farklı illerdeki hapishanelerde tutuklu bulunan sanıklar Kadir Y. (31), Abdulaziz K. (36) ile Burak K. (32), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılıyla katıldı. Avukatlar ile maktul Serdar Adıyaman'ın yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Sanık Kadir Y, savunmasında, geçmişte maktulün borç yüzünden kendisini dövdüğünü öne sürdü. Sanık, şöyle konuştu:

"Barda otopark görevlisi olarak çalışıyordum. Bara tuvalete gitmek için girdiğimde Serdar ile karşılaştık. Bana küfür edip 'Sen de kavga edenlerin içerisindesin' diyerek elini beline götürdü. Silah taşıdığını bildiğim için ateş edeceğini düşündüm. Önce davranıp tabancamı çıkardım ve Serdar'a rastgele ateş ettim. Sonra da korkumdan kaçtım. Beni kimse azmettirmedi."

Azmettirici olarak yargılanan Abdulaziz K. ise olay sırasında müzik dinlemek için kendi barının karşısındaki bara gittiğini belirtti.

Barda arkadaşıyla oturdukları sırada iki grup arasından kavga çıktığını iddia eden Abdulaziz K. "Kavganın bizimle alakalı olduğunu zanneden kardeşlerim de yanıma geldi. Bar sahibi kavga çıkınca Serdar'ı da çağırmış. Bardan ayrılırken Serdar 'Aziz K. sen misin?' diye seslendi. Evet deyince 'Seninle görüşeceğiz' dedi. Ben de olur dedim ve bardan ayrıldım. Cinayetle alakam yoktur" ifadelerini kullandı.

Cinayeti azmettirdiği iddiasıyla yargılanan diğer sanık Burak K. da suçlamaları kabul etmediğini ve cinayetle herhangi bir ilişkisi bulunmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, Kadir Y'yi "Kasten öldürme", Abdulaziz ve kardeşi Burak K'yı da cinayeti azmettirme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Firari sanık Cumali K. hakkında ise yakalama kararı verildi.

Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde, 13 Aralık 2013'te bir barda arkadaşlarıyla eğlenen Serdar Adıyaman (30) öldürülmüştü. Olayın ardından çalışma başlatan polis, bar çalışanı Kadir Y. ile bar sahipleri Abdulaziz K. ile Burak K'yı yakalamıştı.

Haber Ara