Dolar

32,3282

Euro

35,0344

Altın

2.282,29

Bist

8.975,52

Adana'da işadamlarına FETÖ kelepçesi

Adana’daki 17 sanıklı FETÖ/PDY davasından daha önce tahliye edilen ve bugün bugün tutuklama kararıyla yeniden gözaltına alınan eski Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile iş adamı Mustafa Vural tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 18:20:21

Adana'da işadamlarına FETÖ kelepçesi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan dava kapsamında daha önce tahliye edilen ancak bugün yeni delillerin elde edilmesi üzerine haklarında çıkarılan tutuklama kararı doğrultusunda gözaltına alınan eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile sanayici Mustafa Vural sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden dava kapsamında, 15 Temmuz'daki duruşmada tutuklulukta geçirdikleri süre, delillerin toplanması dikkate alınarak, yurt dışı yasaklarının devamı şartıyla tahliye edilen sanıklar Çalışkan ve Vural hakkında, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yapılan soruşturmalar kapsamında yeni delilere ulaşıldı.

Delilleri değerlendiren mahkemeye heyeti, Çalışkan ile Vural'ın örgütle bağlantıları olduğu gerekçesiyle yeniden tutuklanmalarına karar verdi.

Dava

İlk duruşması 2 Mayıs'ta yapılan dava kapsamında, 17 sanıktan Fetullah Gülen'in "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da "terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 35 yıla kadar hapis, diğer sanıklar için de 5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, vasfı üniversite alanı olan arazinin konut alanına çevrilerek, terör örgütü ile mensuplarına yüksek meblağlarda finansman sağlandığı, hiçbir faaliyette bulunulmamasına rağmen çeşitli ülkelere gidildiği ve masrafların belediyeye ödetildiğine yer verilmişti.

Güvenlik güçlerince 13 Ocak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 5'i yargılama sürecinde tahliye edilmiş, 3 firari sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Tutuklu sanığın bulunmadığı dava kapsamında firari sanıklar Fethullah Gülen ile Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu'nun tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verilmişti.

Haber Ara