Dolar

32,5494

Euro

34,8179

Altın

2.431,51

Bist

9.722,09

Adana'da düşen İHA ile ilgili açıklama geldi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde tarlaya düşen ABD Hava Kuvvetleri'ne ait İnsansız Hava Aracı'yla (İHA) ilgili 39. Hava Kanat Komutanlığı tarafından açıklama yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-18 14:23:51

Adana'da düşen İHA ile ilgili açıklama geldi

Üssün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, dün gece saat 22.15 sıralarında ABD Hava Kuvvetleri'ne ait MQ-1 Predator insansız hava aracının İncirlik'teki üsten kalkışı sırasında düştüğü belirtildi.


Açıklamada, kaza sonucu, sivil veya asker kimsenin yaralanmadığı ifade edilirken, ABD ve Türk askeri yetkililerinin kaza alanında incelemelerde bulunduğu ve İHA'nın düşme sebebinin araştırıldığı belirtildi.

39. Hava Kanat Komutanı Albay David Eaglin, şu an için önceliğin sivillerin güvenliği, düşen aracın kaldırılması ve emniyeti olduğunu belirtti. Açıklamada Eaglin'in "Personelimiz bu tur olaylara gereken müdaheleyi yapmak icin sürekli eğitim görmektedir ve bu olayın hiçbir sorunla karşılaşmadan çözümü için Türk yetkililerle çok yakın çalışmaktayız” ifadelerine yer verildi.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: ARA ARA ŞAHİT OLUYORUZ

Bu arada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de sabahın erken saatlerinde İHA'nın düştüğü Çokçapınar Mahallesi'nde incelemelerde bulundu: "Bölgemiz, köyümüz İncirlik'e yakın. Çocukluğumuzda bile eğitim uçuşlarına şahit olduğumuz bölge. Şu anda da bölge sıcak. Gerek avcı uçaklarının gerekse insansız hava araçlarının uçtuğuna yine ara ara şahit oluyoruz. Bugün bunlardan bir tanesi köyümüzün üzerinde arıza yapmış ve bir ailemizin ektiği soya tarlasına düşmüş. Tabii ki insansız hava aracı olunca ölü yok. Düştüğü yerde de kimseye zarar vermemiş, bu sevindirici."

Haber Ara