Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Adana'da düğünevine yapılan silahlı saldırı

Adana'da düğünevine yapılan silahlı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 16:09:29

Adana'da düğünevine yapılan silahlı saldırı
Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gece düğünevine düzenlenen silahlı saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, müzisyenin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin bir şüpheliyi yakaladı.

Şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

- "Silahlarla üzerimize rastgele ateş açtı"

Saldırının ardından düğünevinde hüznün hakim olduğu gözlendi.

Damadın ağabeyi Y.A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Güvenlik nedeniyle görüntü alınmasına izin vermeyen Y.A, olay anını şöyle anlattı:

"Akşam 19.00 civarında düğüne başladık. Her şey çok güzeldi. Halay çektiğimiz sırada bir yerden yoğun gaz kokusu gelince düğünü bitirmeye karar verdik. Sandalyeleri, masaları toplamaya başladık. Hayatını kaybeden müzisyen de malzemelerini topluyordu. Bu sırada yüzleri maskeli bir grup, düğün yaptığımız sokağa girerek molotofkokteyliyle saldırdı ve üzerimize silahlarla rastgele ateş açtı. Müzisyen arkadaş üç yerinden vuruldu. Benim bir akrabam ağır yaralandı. Şu an hastanede yatıyor. Müzisyen arkadaşa çok üzüldük."

Dün gece, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla 19 Mayıs Mahallesi'nde bir araya gelen grup, bulundukları yerin yakınındaki düğünevine giderek, cemiyetin sonlandırılmasını istemişti.

Düğün sahiplerinin karşı çıkması üzerine gruptakiler, pompalı tüfek ve tabancayla ateş açmış, saldırıda yaralanan müzisyen İbrahim Halil Arslan (28) kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmiş, İbrahim Ağar (35) ve Yakup Budak (14), aynı hastanede tedavi altına alınmıştı.

Haber Ara