Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Alımı | Başvuru şartları ve başvuru ekranı

Adalet Bakanlığı kaç zabıt katibi alımı yapacak? Adalet Bakanlığı'nın yaptığı duyuruda 5.075 personel alımı yapılacağı bildirildi. Zabıt katibi olmak için bekleyenler hangi kadroların açık olduğunu, zabıt katipliği için Adalet Bakanlığı'nın kaç kişiyi alacağını ve hangi illerde alım olacağını merak ediyor. Zabıt katibi iş ilanları nereden ulaşılır? Adalet Bakanlığı kaç zabıt katibi alacak, başvurular nereden hangi şartlar alında yapılacak? Zabıt katibi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte zabıt katibi alımı detayları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-24 13:28:55

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Alımı | Başvuru şartları ve başvuru ekranı

Adalet Bakanlığı kaç zabıt katibi alımı yapacak? Adalet Bakanlığı'nın yaptığı duyuruda 5.075 personel alımı yapılacağı bildirildi. Zabıt katibi olmak için bekleyenler hangi kadroların açık olduğunu, zabıt katipliği için Adalet Bakanlığı'nın kaç kişiyi alacağını ve hangi illerde alım olacağını merak ediyor. Adalet Bakanlığı kaç zabıt katibi alacak, başvurular nereden hangi şartlar alında yapılacak? Zabıt katibi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte zabıt katibi alımı detayları...

Zabıt Katibi alımı için gereken belgeler nelerdir?

Zabıt kâtibi unvanı için;
- Mezuniyeti gösterir öğrenim belgesi, (Öğrenim bilgileri ilgili web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Öğrenim bilgisi alınamayan veya hatalı olan adaylar söz konusu belgeyi sisteme kendisi yükleyecektir.)

- Daktilo veya bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını gösterir resmî belge, (Bu ilanın “Özel Şartlar” başlıklı maddesinin A bendinin (b) alt bendinde belirtilen öğrenim kurumlarından mezun olan adaylar bu belgeyi sisteme yükleyecektir.)

- Daktilo veya bilgisayar sertifikası, (Bu ilanın “Özel Şartlar” başlıklı maddesinin A bendinin (b) alt bendinde belirtilen öğrenim kurumlarından mezun olan adaylar bu belgeyi sisteme yükleyecektir.)

- Uygulamalı sınavda kullanılmak istenilen F veya Q klavye türüne ilişkin tercih beyanı,

- Güvenlik soruşturması formu,

- Sağlık beyanı formu,

Zabıt Katipliği Uygulamalı Sınav - Sözlü Sınav Yeri ve Tarihi

Merkezi sınav puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere her bir adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 20 katı aday uygulamalı sınava çağrılır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı uygulamalı sınava alınır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla aynı sayıda doğru kelime yazan adayların tamamı sözlü sınava alınır.

-Uygulamalı sınava katılmaya hak kazananlar ile sınavın yapılacağı yer ve tarih,

-Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yer ve tarihi,

İlgili adalet komisyonu internet sitesinde ilan edilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara