Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Zabıt Katibi kadro sayısı kaç?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 13 bin yeni personel ataması yapılacağını açıklamıştı. Bakan Gül'ün açıklaması atama bekleyen binlerce kişiyi sevindirdiç Gül'ün duyurduğu personel alımının ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlanda 11 bin 484 personel alınacağı belirtildi. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Zabıt Katibi kadro sayısı kaç? Zabıt katibi başvurusu nasıl yapılır?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-24 16:58:02

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Zabıt Katibi kadro sayısı kaç?

Adalet Bakanı Abdulhanit Gül yaptığı açıklamada 'İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alıyoruz' demişti. Bakan Gül'ün açıklamasının ardından Adalet Bakanlığı atama ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama bekleyen binlerce kişi de Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman sorusunu araştırmaya başladı. Atamalarda en büyük payı zabıt katibi alımına ayrılmış durumda. Zabıt Katibi kadro sayısı kaç? Adalet Bakanlığı kaç zabıt katibi alınacak? Zabıt katibi başvurusu nasıl yapılır?

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? 

Adalet Bakanlığı personel alımına ilişkin ilanlar yayınlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre; 3 bin 605 sözleşmeli zabıt katibi, 700 sözleşmeli mübaşir, 625 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi, 110 sözleşmeli şoför, 25 sözleşmeli aşçı, 10 sözleşmeli işaret dili tercümanı olmak üzere toplam 5 bin 75 personel alımı gerçekleştirilecek.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre; 4 bin 918 infaz ve koruma memuru, 19 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 51 hemşire, 20 sağlık teknikeri, 157 teknisyen, 156 şoför, 33 aşçı, 4 kaloriferci olmak üzere toplam 5 bin 358 personel alacak.

Zabıt Katibi kadro sayısı kaç?

Zabıt katipleri KPSS puanı, uygulamalı sınav ve akabinde sözlü sınav neticesinde Adalet Bakanlığı kadrolarında yer alabilirler. Zabıt katibi olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Zabt katibi atama sayısını merak edenler Zabıt Katibi kadro sayısı kaç diye araştırmaya başladı. 3 bin 605 sözleşmeli zabıt katibi alımı yapılacak.

İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog alınacak

Adalet Bakanlığı'na İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog alanalrında ve diğer alanlarda 13 bin 202 personel alımı (ataması) yapılacak.

Zabıt katibi nasıl olunur?

KPSS'den 70 ve üzeri alanların başvuruda bulunabileceği Adalet Bakanlığı personel alımı için genel şartlar şu şekilde;

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 16 Temmuz 2019 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 inci maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1983 ve sonra doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağma gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Ayrıca Zabıt Katibi başvurusu yapmak için fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

Haber Ara