Dolar

32,5578

Euro

35,0106

Altın

2.438,00

Bist

9.766,13

Adalet Bakanlığı 8 darbecinin dosyasını gönderdi

Adalet Bakanlığı, 8 darbecinin iade dosyasını Yunanistan'a gönderdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 12:06:35

Adalet Bakanlığı 8 darbecinin dosyasını gönderdi

Adalet Bakanlığı Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yunanistan ve Türkiye arasında yürürlükte olan "Suçluların İadesine Dair Sözleşme" düzenlemeleri çerçevesinde 8 darbeci askerin iadesine ilişkin dosya hazırladı. Adalet Bakanlığınca Dışişleri Bakanlığına gönderilen dosyanın Yunanistan'a iletildiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iade talepnamesinde, 16 Temmuz 2016 tarihinde Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na iniş yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Sikorsky S70 Hawk S/N 11308 marka ve tescil numaralı helikopterde bulunan isim ve rütbeleri belli 8 askeri personelin, "Cebir ve şiddet kullanarak Anayasayı ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast", "Yasama organına ve hükümete karşı suç" ile "Silahla birden fazla kişiyle gece vakti nitelikli yağma" gerekçeleriyle iadeleri talep edildi.

2'ŞER AY HAPİS CEZASI ALMIŞLARDI

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker, yasa dışı uçuş yapma ve ülkeye kaçak giriş suçlamalarından yargılanmıştı.

Dedeağaç Suçüstü Mahkemesi, 8 darbeci askere 2'şer ay hapis cezası vermişti.

YUNAN HAKİME "BİZİ GÖNDERMEYİN" DİYE YALVARDILAR

Hakimin, "Darbeye karışmadıysanız neden kaçtınız?" şeklinde ısrarlı sorularına askerler, tüm ordu mensuplarının canlarının tehlikede olduğunu düşündüklerini öne sürmüştü. Askerler ayrıca ülkede kalmak istediklerini ve canlarının tehlikede olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye geri dönmek istemediklerini kaydetmişlerdi.

Haber Ara