Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

Adalet Bakanı açıkladı, AK Parti şimdi nasıl adım atacak?

Başbakan Binali Yıldırım'ın ''istismar tasarısını komisyona geri çekeceğiz'' açıklamasında sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AK Parti'nin nasıl yol izleyeceğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 10:54:53

Adalet Bakanı açıkladı, AK Parti şimdi nasıl adım atacak?

Başbakan Binali Yıldırım, istismar düzenlemesi için "Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz" dedi. Düzenlemenin komisyona çekileceğini belirten Bakan Bozdağ ise "Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak. Yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar" açıklaması yaptı.

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bundan sonra izlenecek yol haritası için çok önemli bir açıklama yaptı.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

1)Kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, Adalet Komisyonuna çekilecek.

2) Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak.

3) Yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar.

''TECAVÜZCÜLERE AF YOK''

İstismar düzenlemesine ilişkin açıklamalarında Bozdağ şu ifadeleri kullanmıştı;

''Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir, suç unsurları hafifletilmemektedir. Hukuka, yargıya saygı göstermeyen ve meydan okuyan bir tavır ortaya koydular. Hukukun gereği yapıldı. Eğer bunlar gitmiş olsaydı, zorla getirme kararı kesinlikle çıkması mümkün değildi. Burada HDP'li vekillere ayrı bir muamele yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Diğerlerine nasıl bir muamele yapıldıysa öyle bir muamele yapılmıştır. Tabii tutuklama konusu mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Bizim ona dair bir değerlendirme yapmamız doğru değil.

Türkiye, şeffaf ve demokratik bir ülke. Hukukun üstünlüğüne göre hareket etmektedir. İdam cezası şu an Türkiye'de tartışılıyor. Halkın bu yönde bir talebi var.''

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara