Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Adalar'ı neden tercih etmelisiniz?

İstanbul'un koynundaki Adalar her sezon ziyaretçilerini ağırlarken tatil planı yapın ya da yapmayın daima alternatifiniz olarak başucunuzda

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-16 09:13:21

Adalar'ı neden tercih etmelisiniz?

İstanbul'da tatil planlarını uzak bölgelerde yapmaktan vazgeçenlerin yoğunlukla tercih ettiği bölgelerin en başında Adalar geliyor. Yeşillikler ile maviliklerin bir nevi ortasında yer alan Adalar birbirinden güzel mekanlarıyla da tercih listesinin ön sıralarında yer alıyor.

İstanbul Adalar'ın en gözdeleri; Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada'dır.

Neler yapabilirsiniz?

Adaların hepsinde fotoğraf çekebilir, denize girebilir, bisiklet kiralayabilirsiniz. Kınalıada dışındaki diğer adalarda fayton kiralayabilir, Büyük Tur ve Küçük Tur'a katılabilirsiniz. Ancak tur fiyatlarını gözden geçirmenizde fayda var. Orman alanlarında ve sokaklarda yürüyüşe çıkabilirsiniz.


Büyükada'da bunlar yapılablir

Dil Burnu ya da Yörükali plajında piknik yapabilirsiniz. Ada halkının en çok ettiği mekân ise Taş Ocağı Piknik Alanı.
Denize girmek için diğer adalara göre daha fazla plaj veya beach club seçeneklerinden birini değerlendirebilirsiniz. Hatta bazı beach club firmaları ile iletişime geçerseniz Büyükada İskelesinde motor ile servis seçenekleri mevcut. Bu arada Adalar'da birçok plajın kumsal alanı yok. Ancak kumsal bir yer arıyorsanız Aya Nikola Plajı'nı tercih edebilirsiniz. Fayton ile ulaşabileceğiniz gibi Büyükada iskeleden ücretsiz motor servisi mevcut.
Büyükada ormanlarında trekking (doğa yürüyüşüne) çıkın.
Büyükada'da gezip görebileceğiniz başlıca yerler;
Adalar Müzesi
Rum Yetimhanesi
Aya Yorgi Manastırı ve Kilisesi
Ada kule
Meryem Ana Kilisesi
Reşat Nuri Güntekin Evi
Hamidiye Cami
Con Paşa ve İzzet Paşa Köşkleri
Müslüman Mezarlığı
Saat Kulesi Meydanı
Troçki Evi


Heybeliada neler sunuyor?

Diğer Adalar'a göre piknik alanları daha fazla, özellikle Değirmenburnu Piknik Alanı çok geniş bir çam ormanı ile kaplı. Alan içerisinde plaj ve restoran da bulunuyor. Aynı zamanda piknik üniteleri ve kiralık mangal seçenekleri var. Aktivite olarak çocuklar için bisiklet kiralama ve oyun alanları da var. Bir diğer piknik alanı ise Çam Limanı…
Konaklama imkânı Büyükada'ya oranla daha az. Ancak hem pansiyon hem de otel seçenekleriniz mevcut. Sınırlı olsa da günlük kiralık evlerde var.
Denize girmek için halk plajları ve beach club'lar bulunmakta. Yine Büyükada'da olduğu gibi iskeleden beach club'lara ücretsiz motor servisleri bulunmakta.
Heybeliada'da gezip görebileceğiniz başlıca yerler;
Heybeliada Senatoryumu
Deniz Lisesi
İsmet İnönü Köşkü
Hüseyin Rahmi Müzesi
Aya Spridon Manastırı (Terk-i Dünya)
Ruhban Okulu (Aya Triada Manastır)
Heybeliada Camii
Aya Nikolos Rum Ortodoks Kilisesi
Aya Yorgi (Saint Georges) Uçurum Kilisesi
Süslü Mezar
Andon Eczanesi
Akşamı Heybeliada'da geçirecekseniz, faytonla Mehtap Turu yapmadan dönmeyin.

Kınalıada neler vadediyor?

İstanbul'a en yakın adadır. Yüzölçümü bakımından en küçük olmasına rağmen nüfus yoğunluğu fazladır. En kalabalık ada özelliğini taşır. Diğer Adalar'ın aksine fayton ulaşımı yoktur.
Denize girmek için Ayazma Koyu'nu tercih edebilirsiniz. Ayrıca içerisinde olimpik yüzme havuzu bulunan Su Sporları Kulübü de var, ancak giriş için üye olmanız gerekiyor.
Kınalıada gezip görebileceğiniz başlıca yerler;
Gregoryen Kilisesi
Hristos Manastırı
Sirakyan ikiz evleri
Tarihi Köşkler
Kınalıada turu yürüyerek yaklaşık 1,5 – 2 saat sürüyor.

Burgazada'da neden tercih edilmeli?

Vapur seferleri yapan firmaların ikinci durağı Burgazada.Burgazada'nın rengârenk çiçeklerle donatılmış sokakları kesinlikle görmeniz gerek.Burgazada'da gezip görebileceğiniz başlıca yerler;
Kalpazankaya Koyu
Sait Faik Abasıyanık Müzesi
Bayrak Tepe ve Hristor Manastırı
Aya Yani Kilisesi
Adalardan hangisi daha güzel karar vermek kesinlikle siz kalmış, ancak Adalardan hangisine gitmeli derseniz vaktiniz varsa tüm Adalar'ı dolaşın. İstanbul ve çevresinden Adalar'a ulaşım için vapur saatlerini Adalar vapur seferleri yazımızda bulabilirsiniz.

Haber Ara