Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Adalar’daki ulaşım sorunu, Erdoğan'ın telefonu ile çözüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüşürken telefonla arayarak Adalar’daki ulaşım sorununun çözüldüğü müjdesini verdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-23 13:01:08

Adalar’daki ulaşım sorunu, Erdoğan'ın telefonu ile çözüldü

İstanbul Adalar'daki ulaşım sorunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ekrem İmamoğlu Ankara'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla görüşürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan sürpriz telefon konuşmasıyla çözüldü.

Adalar'da faytonların yasaklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yurtdışından getirtilen ancak Adalar Kaymakamlığı tarafından izin başvuruları reddedilen 60 elektrikli araçla ilgili kriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesiyle sona erdi.

“Cumhurbaşkanı konuşacak”

Hürriyet'ten Fatma Aksu'un haberine göre, Ekrem İmamoğlu, konuyu çözmek için Pazartesi günü Ankara'ya giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla görüştü. Görüşme sırasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Soylu elinde telefon “Sayın Cumhurbaşkanı konuşacak” diyerek herkesin duyması için diafonu açtı. Erdoğan, İmamoğlu'na “Oldu bu iş, mesele çözüldü” dedi.

Teşekkür etti

İmamoğlu da telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı'na bu konuyla ilgilendiği için teşekkürlerini iletti. 10 dakika süren sohbet sonrasında karşılıklı iyi niyet dilekleriyle telefon kapatıldı.

Erdoğan'ın çözüme yönelik talimatı doğrultusunda, taraflar ertesi gün detayları görüştü. Bu görüşmeler sonrasında, Adalar'da önümüzdeki hafta elektrikli faytonların yolcu taşımaya başlaması bekleniyor.

Erdoğan ile İmamoğlu, en son 11 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yüz yüze görüşmüşlerdi. Bu telefon görüşmesi, o tarihten bu yana Erdoğan ile İmamoğlu arasındaki ilk diyalog oldu.

Kaynak: Hürriyet

Haber Ara